woensdag 17 juli 2013

Zo'n dagje die je ..........

Buongiorno amici.

Matje nog steeds dicht. Navelstrengklem van buurvrouw A vernricht wonderen. Tele 2 laat nog steeds niets van zich horen, en dat voor een telefoonmaatschappij. Dan maar weer terug naar de tijd van oma banaan, die zat met haar bananestekkers toch maar mooi contact te maken met de hele wereld.

Dit was zo'n dagje die je over je heen laat komen. Eerst het snot voor de ogen gelopen. Daarna ontbijtje met van alles d'r op en d'r an.  Beetje zwemmen, de boel de boel laten en een bakje koffie van Douwe. Vervolgens in de auto om Montescudaio te bekijken. Als je op de camping staat met die naam moet je er ook geweest zijn nietwaar? Mooi hoor, vooral de uitzichten!Kerkje was open, dus er maar in.


Toen door gereden naar het inmiddels bij iedereen bekende strand van Vada. ( geen foto dus).
Op de terugreis bij een reisbureau aangegaan om de trip naar Elba te boeken. Dat doen we donderdag. Nemen eigen auto mee zodat we het hele eiland over kunnen en niet afhankelijk zijn van het grijze pruikenvolk in een bus.

 Op de camping een echte grunneger moaltied genuttigd.
"Ien euliefeulie verzoop'n stukk'n stokstoet mit gesmolt'n italioanse flatterige  keeze en doarop weer een poar stukk'n temoat." Lekkerrrr jong.
 Hierna meer weer een bakje van Douwe en zijn trouw vriend Dommetje.

De avond in serene rust door gebracht. Beetje pesten, beetje geschiedenis, beetje lezen en natuurlijk alles vergezeld met vochtigheid in verschillende kleuren en smaken.

Nog even dit: in heel Italie is het mode dat de benzinepompen 24 uur per dag open zijn. Betaald kan worden met een bankkaart of cash geld. Er is geen personeel aanwezig op de pomp. Je raadt het al. Die pompen werken niet met een creditcard of ING pas. Da' s knap lastig hoor. Je moet nu dus zorgen dat je voldoende cash bij je hebt. 

Arrivederci.


Hbes.

Ps morgen rustdag.(we zullen zien?).4 opmerkingen:

 1. Weer een mooie dag had lees ik.
  kiek eevm op joen meel. mazzel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je zou niet misstaan in die bus met grijze pruiken .have Nice day ,gelukkig volgende week bouwvak dus hier rust in de tent

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gooi de tank maar snel vol.... als het nog kan.
  http://www.nu.nl/buitenland/3528430/geen-benzine-langs-italiaanse-snelwegen.html

  BeantwoordenVerwijderen