maandag 15 juli 2013

Rustdag.

Buon giorno amici.

Dat werd wel weer eens tijd. Een onvervalste rustdag.
 Natuurlijk begint zo'n dag met het snot voor de ogen lopen over smeltend bitumen. Welke idioot heeft trouwens zwart teer bedacht, da's ja bloedheet om over heen te lopen. Bij aankomst op de camping van kleding gewisseld en hup het zwembad in. Onmiddellijk de rangorde verstoord want het grijze pruikenvolk was baantjes aan het zwemmen en iedereen heeft z'n vaste plek natuurlijk. Net toen iedereen weer in het gareel was, er maar weer uit. Je hoorde ze zuchten. Broodjes en van die onbeschoft grote plakken mortadella gehaald en samen met kaas, tomaat, gebakken ei, koffie en thee heerlijk ontbeten.
Rustig aan de wasemmer leeggekieperd en een klein handwasje gedaan. Droogt terwijl je het ophangt.
Na een lichte lunch (tosti) maar weer naar het strand van Vada gereden. Wel wat drukker nu want het is weekend en al die Italianen wllen ons wel even laten zien hoe bruin of dat ze zijn.
Wel een leuk gezicht hoor, van die kreeftrode of witte Nederlanders met allemaal blauwe flesjes zonnebrand naast zich en dan die Italienen met rieten manden met eterij. (Zij of wij in een crisis).
Voor de rest is het strandleven het zelfde. Doelloos langs de eb- of vloedlijn lopen. Wat tegen een balletje slaan. Sommigen liggen lekker te pitten en een boekje of een krant te lezen en het eeuwig durende gevecht van afzakkende bikinibandjes en kleding wisselen. Overigens gaan stand en krant ook niet samen. De krant gaat geheid in een ander model en volgorde weer mee naar huis dan dat ie gekomen is. Als ie al mee komt.
"Even een antwoord op een vraag van een bezorgde meedelezer:  ja hoor, we drinken genoeg. Liters water gaan er door en de nodige vochtigheid in veschillende kleuren en smaken. De koelkast draait overuren en de buitenkant van die machine is niet aan te raken zo heet"
Bij de tent aangekomen bbqtje doen met zalm hamburgers en van die joekels van garnalen. Heerlijk hoor. 
De rest van de avond niets bijzonders. Hopelijk kunnen we het blog wel versturen want er hing een storing in de lucht. 
Jullie zullen het wel zien

Arriverderci


Hbes. 

1 opmerking:

  1. Jij vraagt welke idioot zwart asfalt bedacht heeft...mijn vraag welke idioot vindt het nodig om daar overheen te rennen.......dan ga je zwemmen, met leeftijdsgenoten ( grijs of kalend......maakt wat leeftijd betreft niet uit) ontbijt, lunch, strand avondmaaltijd......geweldig!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen