dinsdag 30 juli 2013

Weer thuis

Buongiorno amici.

Zoals de titel al zegt: we zijn weer thuis.
Zondagmorgen vertrokken uit Rome na een heerlijk ontbijt. De route ging via Florence, Milaan, Domesdossola over de Simplonpas naar Brig in Zwitseland. Hoog hoor die pas, 2006 meter en het was daar behoorlijk koud. Geen sneeuw. 
Zwitserland en de hbesclan hebben niets met elkaar. Ook nu niet. We waren de grens nog niet over en het begon te regenen. Het was de bedoeling om in Brig de tent op te zetten, maar gelet op het weer reden we maar door. En maar door, en maar door. Even hebben we overwogen om maar helemaal naar huis te rijden maar dat moest toch maar niet.
Vlak voor Karlsruhe werd het Hbesruhe. Daar was het droog en een camping was snel gevonden in het plaatsje Archen en wel aan de Archenersee.

Het was een beetje een hotseflotscamping met veel vaste plaatsen en je zou daar zeker geen vakantie willen vieren. Maar.......... Supervriendelijke mensen, schoon sanitair, heerlijke douches en hoewel het restaurant net gesloten was ging het licht weer aan en konden we alsnog wat te drinken bestellen. Men ging wel weg maar de glazen konden we wel laten staan. Dat hebben we ook echt gedaan(knap he?).  Geen wifi dus geen blog.
De volgende morgen, het had weer geregend, broodjes gehaald en aufschnitt (vleeswaren en kaas). Niet besteld toch geleverd. Mooi hoor. 
Daarna weg en verder door Duitsland, Frankfurt, Oberhausen en de 31 op voor de laatste 275 Duitse kilometers.
Zoals te doen gebruikelijk werd de laatse warme maaltijd gebruikt bij onze vrienden van Mc Donald.
Met de knoop van de broek los en met 120 km/u de Poort van Groningen genomen.
Eenmaal thuis een zeer goed onderhouden woning met landerijen aangetroffen, waarvoor dank.
Nu, een dag verder lijkt het alsof we niet weggeweest zijn. Tent nat opgezet en droog weer afgebroken, wasje gedraaid, spullen aan de kant en .......het regent.


Conclusie:

Wederom een prachtige vakantie achter de rug, gelukkig zonder ziekte, pech en andere ellende. Hoogtepunt natuurlijk Rome en dieptepunt de relatie met Tele2.

De groeten van ons allemaal,

                                                            Arrivederci     en       CiaoGeen opmerkingen:

Een reactie posten