maandag 15 juli 2013

Siena en San Gimignano

Buongiorno amici.

Vanacht hebben Donar en Pluvius van zich laten horen. Het donderde al een poosje maar toen het begon te flitsen toch maar de tent uit en de was binnenhalen. Net toen we dachten dat dit een zinloze actie geweest was begon het gedonder echt. Betse hoeveelheden water werden over ons uitgestort en daarbij de nodige geluids en lichteffecten. 
De volgende dag hing er zo'n lekkere klamme lucht over de camping. Met natuurlijk hier en daar van die betreurenswaardige dweilperikelen. Het zal je maar gebeuren dat je voortent onder loopt. Bij ons geen schade. Beide tenten de storm goed doorstaan.
Na het ontbijt, we besparen jullie de details, op naar Siena. Je weet wel de stad van de "Palio". Niet?
Ok, op 2 juli en 16 augustus van elk jaar wordt er een paardrijwedstrijd gehouden op het mooiste plein van de wereld.

                                                     Dit plein dus.


Het is geen rond plein maar doet meer denken aan die gesuikerde driehoekige koekjes die je op het ijsje bij Talamini kreeg (hoe oud zijn we!).

De wedstrijd wordt gehouden door twaalf ruiters uit de wijken van Siena en gaat om de buitenkant  
Van de witte paaltjes. De ruiter weet van tevoren niet welk paard hij toebedeeld krijgt.
Onsterfelijke roem voor de winnaar. Nooit gezien, maar moet een waar spektakel zijn. (Googelen dus)

Overigens de foto is gemaakt van de hoge toren en daarvoor zijn 332 traptreden beklommen. Daarna maar weer een dikke vette ijsco.
                                                                  Tsja...........


Natuurlijk moest de Duomo ook bekeken worden en nog wat gedronken op het mooiste plein van de wereld. Lekkerrrrr hoorrrrrrrr. Dank!
Daarna door naar San Gimignano. De stad met de torentjes. Eleke rijke familie wilde een zo hoog mogelijke toren. Statussymbool dus. 
Wel een mooi gezicht hoor die torentjes, kijk zelf maar.


Maar wat nog belangrijker is dan die torentjes zijn de olie en worstenwinkeltjes. Hele hammen hangen in lange rijen in de winkel en de meest lekkere olieen zijn te koop. Niet gedaan. Waar laat je dat op de camping.

In de loop van de avond nog een pizza gescoord en op de trap voor een kerk of zo opgegeten. Iedereen zat op die trap ijs te eten of bier en wijn te drinken.  Eigenlijk een soort van picknicktrap dus.

Moe en voldaan weer naar de camping waar genoten werd van vochtigheid in verschillende kleuren en smaken.

Op tijd plat. De hitte sloopt je. Overigens geldt dat voor de hele camping. 

Arrivederci.

Hbes.

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. komt de tweede poging. De eerste ging via de ipad en toen stonden er heel bijzondere fouten in. Goed, tent wel waterdicht, gelukkig maar anders had Henkie niet eens kunnen drijven op zijn lekke matje. Siena is prachtig he en lekker heet dat plein...vraagt om ijs....2 bollen en dan water, ijskoud water.
    De torenstad. Ja ook bijzonder, maar wel de auto in de parkeergarage zeker. En dan klimmen, klauteren, warm in het stadje, enne die hammen he, je had ook een stuk mee kunnen nemen. Koelbox mee volgende keer. Olijfolie.....niet opbergen maar opeten met brood en dan op de stookmachine! Als je dit leest ben je al weer gezond op....en Henkie, ga zwemmen in plaats van hard lopen> Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen