vrijdag 19 juli 2013

Elba

Zoals gezegd vandaag naar Elba.

 Wekker om 07.00 uur gezet en daarna direct koffie. Lekker!!!. Kalm aan broodjes gesmeerd en de auto in. Een kleine drie kwartier later in Piombini met de neus van de auto voor de boot.



In nog geen uur tijd zetten we voet aan wal van Elba. Eerst maar eens naar het tijdelijk onderkomen van Napoleon. Dan hebben we dat gehad, toch?


Gesloten op donderdag!! Dat kun je niet menen. Daar sta je dan met enkele tientallen toeristen tegen een gele muur aan te kijken.
Dan maar in de auto en aan de hand van het  "Nelles" reisboekje van "Toscane" een meer dan prachtige rondreis gemaakt over het eiland. 


We wilden graag met de kabelbaan naar de hoogste berg van Elba maar het was zwaar bewolkt dus boven op de berg hadden we niets te zoeken. Voor de rest zoveel mogelijk highlights gezien en natuurlijk ook op het prachtig wit strand gelegen van, en in het kraak heldere water gezwommen van Marina di Campo. Steile bergweggetjes en dito afdalingen benamen ons soms de adem. Da's wel even wat anders dan de Carel Coenraadpolder.
 


Al met al een mooi eiland met een prachtige natuur, makkelijk te bereizen en heerlijke stranden. Liefhebbers van de zwem- snorkel- en duiksport kunnen hier zeker terecht. 
18.30 uur ging de boot weer terug van Portoferraio naar Piombini. Voor ons te snel.
Bij de tent nog even nagenieten met vochtigheid in diverse kleuren en smaken en een paar potjes "pesten". Geen lol aan, dan weet je het wel.

Arrivederci.

Hbes










Geen opmerkingen:

Een reactie posten