donderdag 25 juli 2013

Rome

Buongiorno amici.

Even wat rechtzetten hoor. Af en toe wil de wifi niet meewerken zodat sommige berichten pas een dag later gepost worden. Iedereen blijft dus op dezelfde dag jarig en zondag blijft gewoon zondag.

Vanmorgen op tijd wakker en kalmpjes aan de boel afgebroken. Wel een ontbijtje en koffie. Omstreeks 10.00 uur in de auto ( na een snelle douche, wat wel nodig was) en op naar Rome.  Om dat we niet voor 14.00 uur terecht kunnen en de weg zeer slecht was, lekker kalm aan gedaan. 
Exact 14.oo uur voor de deur van het hotel. Voor de kaartlezers onders ons, het ligt tegen het vliegveld  Ciampino aan. En zo heet het hotel ook. 

Met zwembad

Eerst alle spullen uit de auto en daarna lekker in de plompert. Pas om een uur of zes naar Rome toe. Eerst vijf minuten lopen en daarna met de trein naar het hoofdstation van Rome. 
Stazione Endrale Rome Termini. Een enorm kopstation met van die platte roltrappen zoals op een vliegveld. Je moet echt een enorme afstand overbruggen voordat je er uit bent. Daarna met de metro naar station barberini. Vadaar per pedes apostelorum ( te voet) naar de Trevifontein.


Mooi hoor, maar wel veel toeristen. 
Hierna wat gegeten, pizza, lasagne, penne en tortelini.

Daarna weer via de trevifontein bij nacht terug naar het hotel.

Airco en echte bedden.
Bueno notte e arrivederci

Hbes
 

1 opmerking: