vrijdag 12 juli 2013

Ons yolomomentje

Buon giorno amici.

Uitgeslapen, en lekker. Dus niet als een dwaas met het zweet voor de kop langs 's heeren wegen draven maar gewoon onderuitgezakt aan de ontbijtdis. Ook wel lekker hoor.  Echt een yolomomentje dus. Zoals te verwachten gaan lijm en slaapmatjes niet samen. In Italie dus ook niet. Dat wil zeggen, nu bleek de andere hoek ook lek te zijn. Navelstrengklem en bisonkit moeten ook nu weer uitkomst bieden. Om met de schrijver van gisteren te spreken: wordt vervolgd.


        In de rechterhoek van het matje zie je reparatie 1 en in de linkerhoek zie je de             naverstrengklem van reparatie 2.

Het wik-  en weegproces van gisteravond leverde de volgende yolomomentjes op. Allereerst gingen we met de auto naar Livorno.  Zoals jullie weten was dit de hoofdstad van de Etrusken en dat is nog te zien ook. Ze hebben zelfs een wijk die ze  "klein venetie" noemen. En als je niet beter wist zou je jezelf inderdaad in het echte Veneitie wanen. Grachten en bolle bruggetjes met overal kleine sloepen. Mooi hoor, maar wel een beetje vergane glorie.  Een ander gedeelte van de stad bestond uit kleine villaatjes allemaal met het uitzicht over de Tireense zee. De gebouwen hadden allemaal een verschillende kleur pastelpleisterwerk wat in de volle zon natuurlijk prachtig uitkwam.
Hierna naar het azuur blauwe water en het witte  strand van Vada gegaan. Een beetje door het water slenteren, een beetje met een uit de kluiten gewassen ping-pongbatje tegen een balletje aan staan meppen, prompt het dopje van de zonnebrandsmeer in het zand laten vallen, dus weer allemaal zand tussen de vingers en op de rug,  gelukkig de handen weer schoon, waarna het ringetje van Sara zoek is, dus maar weer met de vette zonnebrandvingers in het zand voelen, totdat het ringetje op een heel andere plek gevonden wordt, net in zee als besloten wordt maar weer naar de tent te gaan waarbij je knap lullig in je natte zwembroek voor je uit staat te kijken en dan toch maar met de auto weg. Leuk man, morgen weer.

Honger!!!!!!!!

Dat mag je wel zeggen. Na het ontbijt niets meer gehad, dus dat wordt kiezen. Of chips en bier of snel een pastasalade maken. Het laatste wordt gekozen. Weg yolomomentje. Na een half uur een heerlijke volle kom met pastasalade. Tien minuten later een heerlijke lege kom zonder pastasalade. 

Zwemmen, chillen in de tent, douchen, badmintonnen en een piepklein wasje doen. 


                                    En zo ziet de serene avondrust van plek 599A er dan uit.


Daarna koffie met een dommetje en zo door naar de avond. Dat zal wel voor de eerste keer kolonisten worden. Kortom dit waren een zee van yolomomentjes gepropt in een dag van de hbessen.

Arrivederci


Hbes.


2 opmerkingen:

 1. avondrust.....heerlijk moment voor haarzelf.
  jij bent vast druk met je matje hahaa. de plaatselijke Vrijbuiter of Bever zwerfsport bezoeken???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch handig zo'n navelstreng klem ben het verder met Marjan eens KOOP een nieuwe

   Verwijderen