zaterdag 27 juli 2013

Rome dag drie

Was het gisteren te warm om wat te schrijven, vandaag was het zo mogelijk nog heter. Op het programma stond vandaag het Colosseum, het Forum  Romanum en de Spaanse Trappen. En als het een beetje mee zou zitten ook nog de via Appia Antica. Nou, dat laatste werd het niet.

Dus eerst het Colosseum

Bijzonder verhaal eigenlijk. Toen dat gevaarte af gebouwd was kwam er een keizer en die had stenen nodig voor een of ander paleis. Omdat het Colosseum toch leeg stond (ha,ha) en het amper gebruikt werd hebben ze het gebouw maar gebruikt als steengroeve. Hier werden enorme hoeveelheden stenen uitgehaald voor andere bouwerken.

Daarna naar de overkant van de straat naar het Forum Romanum. Te warm om je te verdiepen in de historie. Overigens, overal waren in beide bouwwerken watertappunten in gebruik om flesjes te vullen en hoofden, enkels en polsen te koelen.


Na een lichte lunch op naar de Spaanse Trappen. Wat een enorme mensenmassa. En minstens net zo heet. Maar wel een mooi gezicht. Honderdvijfendertig marmeren steengrilltrappen en je bent boven. Of beneden, afhankelijk waar je begint. Mooi uitzicht over Rome met heel in de verte de st. Pieter.  Even gewacht tot alle Japanners weg waren en toen snel en fot gemaakt.


Vanaf hier een beetje op ons gemak verder door het centrum van Rome gesjokt met hier en daar een ijsje en wat vochtigheid in diverse kleuren en smaken.Daarna voor de laatste keer weer met de metro naar Stazione Termini om vandaar met de trein weer richting het hotel te gaan. Treinkaartje €1.50 ( enkele reis) en metrokaartje (1x gebruiken binnen 100 minuten) ook €1.50 . 

In het hotel koffie zetten (inderdaad weer Douwe {filter en thermosfles meegenomen} zonder vriend), even in de plompert en daarna nakletsen op het terras aan het water met chips en vochtigheid...... .

Morgen op tijd eruit, onbijten en aan de rit richting huis.

Arrivederci

Hbes.

3 opmerkingen: