donderdag 11 juli 2013

Volterra

Na wederom een zeer rustige nacht lekker rustig opgestart. Eerst even 40 minuten hardgelopen. Daarna kopje koffie, ontbijten, douchen en plan de campagne gemaakt. 
We gaan naar Volterra. Wat we daar in ieder geval moesten doen was een cappuccino drinken en een een lekkere dikke vette ijsco eten. Een kleine drie kwartier in de auto en we waren er al. 


                             De toren van............


Da's echt geen straf hoor met drieendertig graden in een aircoto. Rustig door Volterra gelopen en een, ik mag wel zeggen, overheerlijke cappuccino gedronken. Ook nog even twee flesje olijfolie met een smaakje gekocht. "Peperite" op basis van caiennepepers en " basilico" op basis van.......... Inderdaad. 
         
                                                            Marktplein van Volterra

Natuurlijk ook een lekkere vette ijsco gehaald. Een bolletje ( het is tenslotte crisis niet waar?) en daarna op het terras van de uitbater zo snel eten dat er geen druppel verloren gaat. En daar heb je het nog behoorlijk druk mee hoor. 30+ en ijs.

                                                                     
                                                                                            IJs bij "gelateria Antonio" 


Bij terugkomst op de camping pomodores en mozerella gekocht. Samen met de nieuwe olieen op een broodje en dat op de grillplaat. We eten dus wat later warm. 
Eerst maar even volleyballen. Er is nog een plekje vrij op de camping dus daar moet het op gebeuren. Alles gaat goed totdat de bal uit het veld gemept wordt. Plof, drie meter lager in de bramenstruiken. Dat is nog lastig. Grote doornstruiken, je weet wel van het type "onze lieveheerdoornenkroon" versperren de doorgang. Tentstokken moeten uitkomst bieden maar dat schiet niet echt op. Een half uur later......hoera de bal is er en we kunnen met ons allen douchen.

  

                                                

Een pientere campinggast merkte nog op dat je de kinderen gewoon naar beneden moest gooien. In het voobij gaan konden ze dan wel de bal mee nemen. 
Zoveel azaron hebben we niet bij ons. Verder was het een goed idee.

Over het warm eten gesproken:   Karbonaadjes, sla, kartoffelsalade, haricoverts, en een of andere yoghurt met bosvruchten en koffie met een dommetje na.
Geen reden om te klagen, dachten we zo.
Vooralsnog te warm om een spelletje te doen, dus doden we de tijd (klinkt wel negatief maar is niet zo bedoeld) met boekjes lezen en de nodige vochtigheid in alle kleuren en smaken.

Arrivederci

Hbes


Ps. Voor de liefhebbers van "de twilight saga" ....... De fontein genoemd deel twee, new moon, op bladzijde 185, bestaat helemaal niet. Ook niet volgens de plaatselijke vvv, die ons smakelijk uitlachten.

2 opmerkingen:

 1. Hey HBES bakkers dat doen jullie allemaal goed zo te lezen... alleen dat 1 bolletje ijs... was zeker een megabol van 2 pond? hehe

  En die kartoffel salat... gemaakt om de Italianen beetje te klieren?

  Groeten JW.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. moeten we de goede antwoorden op de stippellijntjes zetten????
  Een dommetje....met die warmte?????? ijs denk ik!!

  BeantwoordenVerwijderen