dinsdag 21 juli 2015

Vier ranke wijnstokken

Hallo luitjes,

W jarig. Gebak wordt genoten in Budapest. Hier is ja niks.

Vandaag stond er een wijnproeverij op de planning, die al was uitgesteld vanaf afgelopen donderdag. De hele kemping had de tijd gehad zich tot gisteren 12:00 uur op te geven, dus tijd genoeg zou je zeggen om 14 deelnemers bij elkaar te scharrelen. Mis. Vanochtend om 10:30 kwam er een vrouw naar onze campingplaats om te vertellen dat de wijnproeverij weer was uitgesteld, nu naar volgende week dinsdag. Jammer maar helaas, dan zitten we alweer in Groningen. Eerst maar even zwemmen, want de thermometer was alweer omhooggeschoten naar 35 graden boven 0. 


Rond 14:00 uur gingen we weer terug naar de tent, want het begon te, jawel, regenen. Dat kan dus ook nog hier. Donkere wolken boven Pápa. Tent dichtgedaan, alles drooggezet, en de zon kwam er weer aan. Tent maar weer open.
Tegen 16:00 uur hadden we besloten om de wijnproeverij maar op eigen gelegenheid te doen. We hadden even bij de receptie het adres gevraagd van de wijnboer, dus dat hebben we ingetikt in de tomtom. Rijden maar. De wegen werden, naarmate we dichterbij kwamen, steeds smaller en de heuvels steeds hoger. Wel mooi. Veel druiven en opknappertjes (onbewoonde huizen die op instorten staan) langs de weg. Er werd van bestuurder gewisseld. Op een gegeven moment zei de tomtom dat we onze bestemming hadden bereikt en hebben we de auto op een grasveld gezet, dat diende als parkeerplaats. De plaats heet Somló Hegi, Somloi Törteténelmi Borvidék (Somlo's historisch wijngebied)
Helaas was in de nabije omgeving geen wijnboer te bekennen. Maar weer in de auto gestapt en verder gereden. De weg ging weer bergafwaarts, er werd weer van bestuurder gewisseld, en na een paar kilometer te hebben gereden, zagen we eindelijk iets dat op een wijnboer leek (er waren druiven getekend op de muur, dat leek ons een goed teken). Jammer, luiken voor de ramen waren dicht, hek was dicht, deur was dicht, wijnboer was dicht. Hebben het maar opgegeven en zijn naar de kemping gereden. Mooie tocht gehad, helaas zonder resultaat. Toch nog wel een beetje resultaat, want er was nu ineens natuurlijk wel avondeten nodig. Dus nog maar even langs de Lidl geweest. Heerlijke biefstuk met sla gegeten. Gezongen met 62 hoeraatjes. Hoe stom kan je zijn.
Straks de oude traditie maar weer voortzetten, wat betekent spelletje, waarschijnlijk Kolonisten, Benedictijns Elixer, koffie, en slapen. 

Groet'n,

HBES

1 opmerking:

  1. .....en ik moet geloven dat jullie, met drank op, 62 X hoera gezongen hebben. Haha
    R en ik vannacht km 00.01 uur (of zo) gewoon lang en zo voort gezongen. Verbinding was zo slecht dat we niet een lang gesprek hadden.
    Goed. Wijnproeverij.....wat je nou gedaan hebt, km's maken en nog geen wijn....maar wel veel van de omgeving gezien. Is eigenlijk veel gezonder...maar niet zo lekker. Klopt. waarom sta je er zo vreemd bij H.......je kunt het tussen de druivenstokken leggen.....OK. Een echte onvervalste Nederlandse maaltijd. Je bent in Hongarije. Laat eens zien of jullie daar iets mee kunnen. Oja,,oma is jarig !! Gefeliciteerd! En straks dus 93x hoera .

    BeantwoordenVerwijderen