maandag 20 juli 2015

Sightseeing

Hallo luitjes.

Harde wind vannacht. Bijna stormachtig. En hoewel de rest van Hongarije te kampen heeft gehad met noodweer is er bij ons geen drup gevallen. Ook geen mussen. Wel een harde wind die er voor zorgde dat diverse tarpen vanmorgen niet meer voor de tenten stonden. Wij hadden nergens last van. Gelukkig maar.
Na het ontbijt de auto in en door de Hongaarse dreven getoerd. Mooie wereld hoor

Uitgestrekte velden met zonnebloemen en vele kale akkers waar tot voor kort de korenhalmen wuifden.
Naar wie weten we niet omdat we hier geen mens kennen. 
Bij elk dorp komen we steevast een zilverkleurige lollie tegen. We denken zelf dat het een watertoren is
Hij ziet er in ieder geval zo uit.


Op de kaart zijn we hoofdzakelijk over gele en witte wegen gereden. Voor wat betreft het onderhoud zijn de wegen keurig voor elkaar. Het schudt en trilt wel maar er zitten geen grote kuilen of gaten in. Wel veel restauratiewerk in de vorm van beton of nieuwe bitumen. De aangegeven snelheid is 60 to 90 km/u maar wij rijden over het algemeen zo'n 71 km/ u.
Uiteindelijk bij en in het Balatonmeer terecht gekomen bij Abrahamegy of zoiets. Keurig strand zoals eerder omschreven bij Balatonfüred.
Aan het eind van de middag ook toeristisch terug waarbij we dwars door de wijnvelden zijn gereden.


Zie je wel?

Bij de tent gekomen alvast een begin gemaakt om de voorraad op te maken. Voor je het weet moeten we immers al weer weg. De skottelbraai heeft zijn best weer gedaan, en de kok ook.
's Avonds nog even een kleine alcoholische versnapering gepakt op het gezellige marktplein van het o zo pittoreske Papa.
Op het hoge kempingterras even naar de rest van de familie gefloten dat we weer terug zijn en ja hoor, die doet het nog steeds. E kwam spoorslags aangelopen en deelde mee in de feestvreugde van de oudejaarsavond van oom W.
Nu plat na het gebruikelijke avondrepertoir in het waslokaal.

Groet'n

Hbes

1 opmerking:

  1. Mooie wereld begrijp ik. Die zilveren bollen moet je nog maar eens navragen wat dat nou precies zijn. Ik kan het opzoeken, maar gaan jullie het maar vragen. Familiefluitje: geweldig! Over vier minuten even ome W bellen. 62 mag nog wel eentje op gedronken worden. Proost op ome W. En slaap lekker

    BeantwoordenVerwijderen