donderdag 9 juli 2015

Balaton Sound

Jó estét emberek,

Gisteren zijn wij met z'n tweeën naar Balaton Sound geweest. Dat is een festival pal aan het Balatonmeer. Rond 14:00 uur stapten we in de auto bij twee hele lieve chauffeurs en zijn we gaan rijden naar de plek van bestemming: Zamárdi, het dorpje waar het feest zou worden gehouden. In plaats van er 1,5 uur over te doen, deden we er 2 uur over, omdat er veel aan de weg werd gewerkt. We hadden de weersvoorspellingen een paar dagen van te voren al een beetje in de gaten gehouden, dus we wisten wat ons te wachten zou komen te staan:

17:00: plaatselijke onweer en harde windstoten
18:00: buien
19:00: buien
20:00: overwegend bewolkt
21:00: buien
22:00: lichte regen
23:00: buien
Vanaf 00:00 zou het droog worden. 

We zijn al 2 dagen in Hongarije, nog geen spat regen gehad en uitgerekend gisteren brak de hel los. Het idee was om op het dichtstbijzijnde station twee treintickets te kopen voor de terugweg. Dat gingen we dus eerst maar even doen. Achter de balie zat een oud vrouwtje, dat noch Engels noch Duits sprak, dus stonden wij met de mond vol tanden, want wij spreken geen Hongaars. Gelukkig kwam er een Hongaarse studente naar ons toe, die zag dat de communicatie niet helemaal vlekkeloos verliep. Zij kon mooi als tolk fungeren. Het resultaat: twee treintickets van Zamárdi naar Pápa met twee overstappen met vertrektijd om 05:30. Genoeg tijd voor vermaak dus.

Aangekomen op het festivalterrein kwam inderdaad de weersvoorspelling al uit. Vluchten kon niet meer, schuilen alleen nog wel, alleen niet onder bomen, want die konden de heftige regenval niet aan. Doorweekt wisselden we onze geprinte ticktets om in polsbandjes, die we nodig hadden om het terrein op te komen. 

Eenmaal op het terrein hebben we eerst een pasje geregeld, waarop je geld kan zetten dat je nodig hebt om drankjes en eten te kunnen kopen. Hierna zijn we naar de Mainstage gelopen, waar achtereenvolgens MOTi, Oliver Heldens en Tiësto optraden. Geweldig! Heel mooi om live te zien, hadden we zeker niet willen missen! 

Vanwege het slechte weer was het programma aangepast, waardoor deze artiesten allemaal achter elkaar aan de beurt waren. Aangezien wij voor deze artiesten kwamen, bleef er na 23:15 niet echt iets meer over om op te wachten tot half 6, zeker niet door het slechte weer. Het had erg veel en hard geregend en het waaide erg hard, dus koud. Dit was de aanleiding voor een vervroegd telefoontje naar onze taxi. Rond 1 uur werden we opgehaald en rond half 3 waren we weer op de camping. 

Een zeer geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar!!

Liefs E en S

PS: blog van vandaag volgt.

1 opmerking:

  1. Wat een domme pech zeg dat slechte weer! Maar goed dan dat het programma snel afgewerkt werd. En die chauffeurs van jullie.....bijzondere mensen! Iedereen genoten begrijp ik.
    Meissies te gek concert en pap en mama wakker gebeld.....😂😂😂

    BeantwoordenVerwijderen