zaterdag 18 juli 2015

Györ

Hallo luitjes.

Dit belooft weer een prachtige dag te worden. Heerlijk ontbijt na een hardloopsessie, lekker douchen en daarna in de auto naar Györ. Een mooi barokkig stadje. Net als driekwart van de familie in de auto zit, horen we iets knappen met een luide knal. Blijkt dat een aluminium stok van de voortent geknapt is. Gelukkig niet door het doek geschoten maar onmiddellijke reparatie is vereist.
Wat inhoudt dat de hele voorwand met regenluifels voor de tent weg moet. Gelukkig zijn we in het bezit van een reserve stok zodat de klus op zich wel meevalt.



Dus ietwat verlaat stappen we met ons allen in de auto en knapp'n we naar Györ. Mooi hoor, zeer de moeite waard. En met een mooie kerk. Van buiten en.........


Precies.......
Ook een toren waar vanaf je met een beetje geluk de auto kunt zien staan. Er staat niets voor. Alleen, 197 treden omhoog. Naar beneden moet je zelf weten wat je doet. Maar het meest gezond is bij + 35 om dat ook weer met de trap te doen.


Teug op de kemping dreigt onweer. Maar niet naar het zwembad. Met een wit autootje worden nieuwe buren gebracht. 5 mensen sterk rollen eruit met bagage en een overvolle dakkoffer. Komen naast ons staan. Kemping verder voor twee derde leeg maar schaduw technisch is dit best te begrijpen.
Het eten werd genoten in de stad bij " de kleine pijp " of te wel " kis pipa ".

Royale porties wat het eerder aangehaalde overgewicht van de gemiddelde Hongaar verklaart.



Over de avond valt weinig te melden.
Douchen en spelletjes.
Oh ja, nog eem dit. Als de avond valt komen de neefjes op bezoek. Ze steken tot het donker wordt. Ook door de kleren heen. Da's even wennen. Wierook uit Indonesie helpt niet en de plaatselijke citroenkaars ook niet. Zelfs niet als ie brandt. Dus bij +25 een spijkerbroek en vest aan.

Groet'n

Hbes





1 opmerking:

  1. goedendag op deze hier regenrijke zondag. Temp. Is nu 21. Beetje jammer, maar is niet anders. Tentstok....metaalmoeheid? Gelukkig dat je het hoorde cq zag gebeuren. Kerktreden goed uitgesleten? Loopt tenminste lekker. Beloning was goed toch? Mooi uitzicht. Oo, neefjes! Ellende. En een lamp een eindje wegzetten dat ze daar heen gaan? Hé, wijs ze de weg naar de buren! Ik zal zo naar Stad, eem kieken bij oma. Ellende met laptop. Net of ik daar wat mee kan...mooie dag en kookze in de plomp. Groeten aan je neefjes. Blij dat het jullie neefjes zijn en niet de onze.

    BeantwoordenVerwijderen