zaterdag 25 juli 2015

Hop on hop off hop on hop hop hop tsja.

Hallo luitjes.

Na een veels te warme nacht, één airco voor twee kamers, heerlijk ontbeten. Met scrammbled eggs! Daarna naar de halte voor de hop on hop off Big Bus gegaan. Half uur te vroeg maar prachtig uitzicht vanaf de Margitbrug over de Donau maakt veel goed.
Om kwart voor tien in de hohobus en daar hebben we hele rit door Boedapest mee gereden. En nog meer want hij koppelde twee ritten aan elkaar.

Alle highlights van Boedapest dus gezien. We kunnen naar Praag.
Nee hoor, flauwe kul. Bij de Mahtiaskerk uitgestapt en al het moois van buiten en binnen bekeken.


 En natuurlijk deze onderstaande jongen ook eem beklommen. Iedereen van ons heeft alle 234 traptreden belopen en dat bij 36+. 74 meter hoog. Moeite zeer wel waard.


En zo zien de voetjes er dan uit.


'S Avonds zelf met de openbare bus gegaan. Eerst uitvinden hoe het met de kaartjes werkt en daarna, hop de bus on. Buschauffeur ging precies de andere kant op dan wij dachten zodat we een half uur later in een lege bus op een verlaten busstation stonden. Wel in de bus blijven zitten want we hadden voor het centrum betaald niet waar. 
Daar dacht de chauffeur anders over. Hij deed drie keer de deuren open en weer dicht en drie keer het licht aan en uit. Toen dat niet hielp schreeuwde hij dat we eruit uit moesten. Wij off.  We hadden de kont nog niet uit de bus of hij deed het gas er op en we hebben hem nooit meer terug gezien.
Gelukkig kwam er na 6 minuten een andere bus die ons in het avondlijke duister naar het centrum reed.

As den de oavond valt, en de zun verdwient zie je dit tafereel. 





Zo meroakels mooi man. De oogn schait'n vol en je valt helemaal terug naar je diepste binnen en komt woorden te kort om zukswat te benuim'm.
Dan maar weer een ijsje er tegen aan om weer bij zinnen te komen.
Een kunstwerkje dit keer.


En allemaal verschillende smaken!
Na al dit moois terug naar het hotel en plat. Het is nog steeds warm.
Groet'n

Hbjes








2 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's! Wat een mooie stad. Was die hop bus aircogekoeld? Kerk: ogen te kort en die toren......ja.....was er geen reuzenrat in die stad? Avondbeelden...de foto's doen het goed, maar in het echt,mnatuirlijk van een ontroerende (!) schoonheid. Dat ijs.. Kijk dat smelt als je niet snel bent, maar wat een kunststukjes. Mooie dag weer vandaag allemaal. Kus M, groeten van J.A.R.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ......reuzenRAT had gekund,,maar beetje link, reuzenRAD was gemakkelijker geweest. Maar goed, de beloning was natuurlijk een enorm prachtig uitzicht.

    BeantwoordenVerwijderen