maandag 13 juli 2015

Balatonfüred.

Hallo luitjes.

Aan de rit vandaag. Rust roest nietwaar. We gaan aan Balatonfüred. Een plaats aan het Balatonmeer. Niet omdat dit nou een plaats is die je gezien moet hebben maar meer om het meer. Goed ingelezen als we zijn weten we dat we aan een goed verzorgd strand terecht zullen komen. Want dat is de hele 
" kustlijn" langs het meer. Overigens wel het grootste meer van Europa, hoor. 
Klein uurtje verder en we zijn in een heel andere Hongaarse wereld gekomen. Dit is de wereld van het toerisme. Een inkomstenbron van maar liefst 18% van dit land. De auto op een parkeerveld gedrukt, de weg overgestoken, en voor 2,75 Euro kom je uit op een prachtig grasstrand. Schaduw onder de bomen, plek genoeg om te zonnen, trapjes om het water in te gaan, en vanaf de waterrand gemeten zo'n 75 meter landinwaarts een zelfde kustlijn maar dan van allemaal eettentjes, drinktentjes, 

waterspeelgoedtentjes, superschone wc's, douches, sportvelden en dit alles bereikbaar over verharde paden. En dit alles is royaal voorzien van prullebakken die regelmatig geleegd worden. Echt superschoon. 


Het water in het Balatonmeer kon nog wel een dompelaar gebruiken overigens. Maar ja, wij zijn natuurlijk niet helemaal objectief meer met dat eierkookbad van de kemping natuurlijk. 
De lunch werd genoten in de vorm van een gebakken vis zo groot als een walvis en frites. Lekker man. Een vis voor ons vieren. Meer dan genoeg. Daar denken die Hongaren anders over. Eén vis de man en dan net zoveel frites er bij. Hoezo overgewicht!


Nadat we meerdere malen uit en in de zon waren geweest vonden we het welletjes en hebben de Renault weer opgezocht op de enorme parkeerplaats. Niet zo moeilijk te vinden. Steekt het dak normaal al uit boven de andere auto's, met zo'n dakkoffer er op lijkt het wel een flatgebouw.
Onderweg besloten om op de kemping te gaan eten. Scheelt weer een afwasbeurt.
Oh ja, dit drietal zijn we nu al meerdere keren voorbij gereden. Toch maar eem op het blog gezet?

Op het daterras met dit uitzicht is dat dubbel genieten.

Heerlijk. 
Bij de tent werkte de wifi niet naar behoren zodat het blog morgenvroeg komt.
Het zij zo.
Welterusten

Hbes

2 opmerkingen:

  1. Ha, dat was een vakantiedag! Lekker zwemmen, zonnen en niksen, heerlijk!
    Fijne dag vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kijk je wel uit Henk. Met die drie dames van je vertrouw ik die ooievaars voor geen cent....

    BeantwoordenVerwijderen