vrijdag 10 juli 2015

Brrrrrrrr

Koude nacht gehad. 
Hadden we de eerste dagen de extreme overdag temperatuur van + 38 en 's avonds +22, inmiddels is het kwik gedaald tot acceptabele waarden. Of zelfs nog lager. Overdag zitten we in de 28+, maar 's avonds daalt het kwik tot +11. En dat is wel koud hoor. Zo koud zelfs dat één matje het inmiddels begeven heeft en er een luchtbed is gekocht. Vanmorgen op stap geweest naar Papa, kwartiertje heen en een kwartiertje terug. Broodjes gekocht bij de warme bakker. Het rare is dat hier bijna niemand Engels, Duits, Chinees of Bahasa Indonesie spreekt. Tja dan houdt het voor ons ook op natuurlijk. Maar met handen en voeten lukt het wel, hoewel een worst moeilijk uit te leggen is. Toch gekregen en nog een lekkere bovendien. 
Na het ontbijt lekker wezen chillen in het zwembad. Omdat de temperatuur iets lager is is het eierkookbad wel aangenaam hoor. 
Nog even weer naar het dorp gelopen voor wat kleinighede en een pilsje/wijntje gepakt op de Grote Markt van Papa.


Daar hebben we ons verbaasd over het feit dat een heleboel Hongaren en Hongaarsen toch wel vreeeeselijk dik zijn. Dat wordt nog wat voor de thuiszorg.
Verder is het een heel schoon land waarbij de openbare ruimte er bijzonder goed en verzorgd bij ligt. Kunnen wij met onze rijkdom nog een puntje aan zuigen.
Later meer over wat ons opvalt.
Voor het eten is de skottelbraai weer opgestookt. Stokbrood bedekt met mozzerella en tomaat. Dat in de olijfolie en stoken maar. Smullen man (vrouw ook). 

Ook nog eem een filelapje erop en klaar is kees.
Na de afwas kolonisten 

en op tijd de warme slaapzaken opgezocht. 

De thermometer in de auto geeft 13 + aan. 't Moet niet gekker, en vooral niet kouder worden. 

Groet'n

Hbes


2 opmerkingen:

  1. Allereerst: vervelend dat het 's avonds zo koud wordt. Dan: wie zijn matje begaf het. Had de ANWB geen boekje Ned.-Hong.?. Kijk warme broodjes kun je aanwijzen, maar worst en dan op je hulp te moeten wijzen is wel erg. Hoe doe je dat als je gehakt wilt eten. Over eten gesproken....Hongaarse goulash??? Veel uien, lekker warm in de slaapzak. Weet je hoe de vooruitzichten zijn wat weer betreft? Slaap lekker allemaal. Hier morgen 28 Gr.overdag en 's nachts 13......gisternacht vorst aan de grond.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er allemaal gezellig uit., geniet er van!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen