dinsdag 14 juli 2015

Bratislava

Hallo luitjes.

Na de douche en ontbijt huppekee in de auto en hop naar Bratislava. Dit om de verzameling Europese hoofdsteden aan te vullen. Maar zeker ook omdat we van diverse mensen gehoord hadden dat dit een hele mooie stad was. 
En dat klopt hoor. Zeer de moeite waard. Mooier dan Praag durfde één van ons zelfs te zeggen. Maar da's nog eem een discussiepuntje. 
Eerst nog even dit. Na ongeveer een half uur rijden kwamen we er achter dat het toch beter was geweest als we onze paspoorten mee genomen hadden. We gingen namelijk naar Slowakije en daar kennen ze ons niet. Toch maar door gereden en de gok gewaagd dat we zonder controle over de grens konden wippen.
Gelukt!
Wat hebben we in Bratislava gedaan? Eerst naar de touristinfo en direct de kous op de kop gekregen. Op de bijdehandte vraag of je hier ook met Euro's kon betalen zei de vriendelijke dame ijzig kalm: " we hebben al vijf en half jaar de Euro." Uren door de stad geslenterd en natuurlijk naar de burcht geklommen. Is helemaal gerestaureerd en hier en daar zijn ze hem nog aan het vervolmaken. Mooi hoor.


Daarna, door de prachtige oude binnenstad naar de blauwe kerk. Hadden we dit jaar de blauwe moskee al gezien, konden we een kerk toch niet links laten liggen. Of rechts, afhankelijk van welke kant je komt natuurlijk.Beetje overdreven misschien al dat blauw maar het zag er prachtig uit. Kunnen ze in Istanbul nog wat van leren.
Dorst, Prosecco, biertje, fanta en cola doen wonderen.
Dat te veel alcohol je mooi bij de poot kan nemen en je daardoor in de goot kan raken hoef ik jullie niet te vertellen. Maar zo wil je toch niet gezien worden.


Van alle mooie gebouwen die we gezien hebben zijn foto's geschoten. Hier de saaiste. Er moet wat te wensen overblijven niet waar?


Moe en voldaan is de familie daarna weer huiswaarts gegaan. Ook nu bij de grens gas erop en niet om je heen kijken. Geen controle, althans er stond niemand naar ons te zwaaien.
Bij de tent het gebruikelijke avondrepertoir.
Spelletje, hapje drankje en proberen het blog te verzenden. Wifi is niet formidabel. Anders wordt het morgen.

Welterusten. Hbes.1 opmerking:

  1. Mooi dat je geen controle had bij de grens, had je een ander vakantieperiode gehad waarschijnlijk. ! Foto van de gootligger is leuk. Waar lagen jullie? Mooie dag gehad dus, hoe gaat het met de voetjes en de kuiten? Ach goed natuurlijk. Allemaal getrainde mensen😂 ik vind de laatste foto nou niet echt saai hoor. Vandaag rustdag? Wij hebben een tuindag. Ondertussen de Tour de F bekijken. Ze gaan omhoog bij de Tourmalet, moeten ze ook zelf weten. Nou als jullie dit weer lezen is de dag om, de borrel gehad en de avondmaaltijd naar binnen. Moie

    BeantwoordenVerwijderen