dinsdag 22 juli 2014

Marrakesh


Bonjour mes amis.

Jullie raden het al. Mocht je Marokkaans niet al te sterk zijn, kun je je altijd nog in het Frans redden. Maar ja, met een twee en MAVO 4 ........ Engels dus.
De dag begonnen met een te water lating in de plompert. Je mag er niet in springen ( ik zeg nog zo, geen bommetje) maar er zachtjes in glijden mag wel. 
Daarna een rustiek onbijt op het dakterras. Heerlijk hoor, en sterke koffie bovendien. 
Even laten zakken en daarna op sjouw. 
Allereerst het paleis El badii, een ruine waar ooievaars op nesten maar al het goud en onix uit verdwenen is.

Vervolgens via de tuinen koutoubia naar het paleis Royal van koning Mohammed de zesde. Hier mochten we geen foto's maken en Ester moest zelfs een wissen. Op onze vraag of de koning misschien thuis was werd aarzelend ontkennend geantwoord.


De toegangspoort Bab Agnaou leidde onsnaar de mosquee La Koutoubia alwaar de rieten matten klaar lagen voor het gebed. Als niet moslim mochten wij er niet in. 
De dorst werd gelest op het plein Jemaa el - Fna , zeg maar de Grote Markt van Stad, op het daterras van cafe de France, met mintthee, espresso, cola en water. 

 Daarna was het eerst weer krachten op doen in de riad. Gisteren verkeerd geschreven dus nu goed: riad dar alfarah. Koekeln moar.
'S avonds weer naar het plein, want daar gebeurd het. Lekker eten en verbazen over alles en iedereen.

 
Morgen weer een uitstapje: we gaan naar Essaouira. Ligt aan de westkust van Marokko en is bekend van de serie. Game of Thrones. Beetje zwemmen en verse vis eten. Voor wat het waard is.

Bon soir

Hbes.

Ps. Bij het plaatsen zagen we geen fotootjes staan maar wel vierkantjes. Da's wel jammer want volgens ons waren het best wel mooie hoor?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten