vrijdag 18 juli 2014

Hoera, regen.

Hola amigos.

Dat is nog eens wakker worden. Zwaar bewolkt. Dus trekt het ouderpaar maar weer eens de stoute hardloopschoenen aan. Een parcourtje van ongeveer veertig minuten op en neer over smeltend teer. Bij terugkomst regent het. Heerlijk hoor. En dat verandert direkt de planning. Waren we van plan om naar het strand te gaan, nu wordt Sevilla ( spreek uit: Sehbielja) weer als doel gekozen. We hadden nog niet alles gezien, vandaar. 
Bij het vertrek eerst de vuile was op het terras van de uitbaters neergelegd. Da' s de afspraak hoor. En morgen komen ze schoon en zacht en geurig als een lavendelveld weer terug. Is dat vakantie?

Als eerste stop hebben we  het plaza de España uitgekozen. Het gebouw is neergezet voor de Ibero-amerikaanse expo van 1929 en heeft tegeltableaus van alle provincies van Spanje.Prachtig. 
Daarna door naar de Casa de Pilatos. Ook weer zo'n prachtig bouwwerk met moorse decoraties, sculpturen uit de oudheid en classicistische vormen (anwb boekje taal).
Fotootje dan maar:

Plots is het alweer tapastijd, erg hè?
Geserveerd in een ouderwetse bodega. Geen straf hoor.


Iets van vis deze keer. Ansjovis in gekruide olie en hele hete knoflookgarnalen. Waar die gevangen worden houden ze angstvallig geheim. Man, alsof er een engeltje over je tong fietst. Verder nog wat vlees en sapjes erbij en de familie kan er weer tegen hoor.
Als laatste stop zijn we naar het Plaza de Toros de la Maestranza geweest. Daar worden de stierenvechten gehouden.
Een grote arena met een geweldige historie. 14000 mensen kunnen de torero's bewonderen die hier de stieren bevechten. Of andersom. Dat kost niet aleen het leven van de stier maar ook nog eens 20 paarden per avond. (En dan maken ze zich druk over zwarte Piet)  Nou ja, 's lands wijs, 's lands eer.
Overigens gaat het vlees naar het slachthuis waarna het wordt verkocht. Da's ten minste nog wat. Wij hebben dat niet gezien. Maar wel het hele gebouw en het inpandige museum.

Daarna terug naar de casa "muy bueno" waar het zwembad werd besprongen en de  eenvoudige warme maaltijd werd genuttigd met alles d'r op en d'r an.

Morgen een laatste lange dagtocht naar Ronda. Moet je gezien hebben, zegt men. Nou, dan doen we dat toch?

De avond wordt besloten met de bekende sapjes voor....................... Precies!

Adios amigos.

Hbes

(Ps. Koekel ze)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten