dinsdag 22 juli 2014

Marracrash

,Hola amigos.

Vanmorgen op tijd wakker geworden. Toch wel weer een beetje een spannende dag voor de boeg. Maar eerst tijd genoeg om alle restjes uit de koelkast op te eten en leeg te drinken. Dat was een behoorlijke klus en toen maar wachten tot 12.45 uur om naar het vliegveld te gaan.
Je kent dat gevoel wel. Eigenlijk wil je wel weg maar je bent dan veel te vroeg op de plek van bestemming. 
Allerhartelijkst afscheid genomen van Nelly, Hans en Maarten. Mooie tijd gehad en ook wel weer goed om iets geheel nieuws te gaan doen.
Royaal op tijd stonden we op het vliegveld bij de plek waar onze auto in ontvangst zou worden genomen door de fa. Bracoparking. De auto buiten en wij binnen bij het Meetingpoint.
Dat duurde toch even langer als verwacht dus op een gegeven moment maar even naar buiten om te kijken of daar iemand stond.
Net de kop buiten de schuifdeur gestoken of daar zie ik onze auto een halve meter naar voren en naar achteren rijden, net op het moment dat er een bus langs rijdt.
Nou dan wil je wel even een sprintje trekken.
Blijkt dat die buschauffeur" eem een binnbochtje" genomen had en de linkerachterkant van de auto een masage had gegeven met als gevolgdat de bumper aan flarden is, het achterlicht aan gruzelementen is en het staal licht is verwrongen.
Dan is de gort gaar natuurlijk en helemaal als die vent ook nog door wil rijden. Daarom maar in de deuropening van de bus gaan staan en de deuren uitelkaar gedrukt gehouden.
Daar was die chauffeur op een geven ogenblik ook flauw van dus die de motor uit en hij loopt zomaar weg. Ik er achteraan. In de hal snel Bettie geroepen dat die de politie moest waarschuwen.
Om een nog langer verhaal kort te houden: gegevens van de bus en chauffeur op een stukje papier gezet en ook de de gegevens van de politie. Contact gehad met de verzekeringsmaatschapij en nu maar hopen dat alles weer goed komt als we weer in Nederland zijn.
De auto kan nog rijden en met wat tape het achterlicht zoveel mogelijk rood laten kleuren.
Daarna het vliegtuig in en met een volle 737-800 met 550 km per uur naar Marrakech waar we keurig werden opgewacht door iemand van de riad waarin we de komende 4 nachten zullen verblijven. 
Een riad is een soort hotel midden in het centrum van Marrakech en de onze is genaamd Dar el Farah.


Koekel moar eem weer.
Om 20.30 uur plaatselijke tijd, is twee uur eerder dan bij jullie, kregen we een drie gangen menu geserveerd op de rand van het zwembad. Alleen maar Marokkaanse gerechten. Heerlijk. 22.00 uur de buik meer dan rond en moe en voldaan is de familie naar hun kamer gegaan.
Nog eem wat na kletsen en dan straks lekker plat op een hemelbed zonder hemel. 

Oh ja, nog eem dit.
Het is nog ramadan wat inhoudt dat er door de bevolking hier overdag niet gegeten of gedronken wordt en dat ze dat dan doen om ongeveer 20.30 uur. Tussen 18.00 en 21.00 uur ligt de zaak hier dan ook plat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten