dinsdag 15 juli 2014

Alhambra

Hola amigos.

De familie is weer wakker hoor. Een vermoeiende maar indrukwekkende dag gisteren.

De weg naar Granada gaat voor ons dwars door Spanje over 300 km snelweg. De weg veschilt regelmatig in hoogte waarbij door slikken de oren regelmatig " geklaard" moeten worden. 
Voor de beeldvorming. We rijden in de richting van de Siera Nevada met de daarbij behorende bergtoppen met eeuwige sneeuw. Buiten is het 37 graden en in de auto draait de airco overuren waardoor het een aangename rit is. De snelwegen zijn goed te berijden met een maximum van 120 km per uur. De gescheiden middenbermen zijn bijna overal bedekt met een enorme zee van rood en wit gekleurde bloemen. Links en rechts van de weg staan bijna van het begin tot het eind olijfbomen. En in de geweldige ruimte verzonken, witte dorpjes verspreid door het land. De lucht is er blauw en wolken zijn er niet te zien. De plateauborden van de Spaanse anwb laten afslagen zien naar Cadiz, Madrid, Córdoba en Málaga. 
Genoeg.
Drie uur later zetten we de auto midden in het centrum van Granada in een parkeergarage op plek 2139 (nutteloze informatie, maar toch, je zal niet meer weten waar je je auto hebt neergezet in zo'n grote bak).
Eerst de Catedral bekeken. Vreemd is dat er twee preekstoelen zijn en twee grote orgels. Verder zag de kerk er uit zoals hij er uit moet zien. Veel goud, beelden, schilderijen, mensen die zeggen dat je niet mag fotograferen, veel mensen die zich daar niets van aan trekken, elektrische kaarsen!?, en vooral heel groot. Wel mooi.

Aan de buitenkant wordt de kerk omringd door stalletjes met wel 100 soorten thee (canabissmaak?) en een enorme hoeveelheid kruiden voor in de kookpot. Bij het zien van zoveel kleuren en het ruiken van zoveel geuren loop je watertandend verder.


Tapas dus!
En lekker.

Op naar het hoogtepunt. Het Alhambra.
Geweldig complex waar we uren hebben rondgelopen.
Fotootjes om te laten zien hoe mooi.
Moar weer eem koekeln veur de betaikenis van de haile boudel.

Na al dit moois terug naar het centrum waar de avondtapas een dagje Granada afsloten.
 
Moe maar voldaan is de familie toen maar weer naar de casa "muy bueno" teruggegaan.

Adios  hbes. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten