woensdag 16 juli 2014

Cordoba bij + 40

Hola amigos.

Vandaag naar Córdoba. Maar niet nadat we de dag weer begonnen waren met een.........precies. En lekker. 
Vroeg (09.00 uur) in de auto voor een ritje van dik twee uur. Córdoba moest gezien worden, in ieder geval vanwege het bijzondere gebouw met de prachtige naam: "Mezquita". Op een of andere manier schiet ik altijd in de lach als ik die naam zie. Zal wel van vroeger komen van de TV. Je weet wel, die kleine druktemaker met die snor. 
Auto konden we naganoeg weer onder de deur kwijt en hoppa, eenmaal boven de grond, wij naar binnen.
Even de historie: eerst had je een moskee, ongeveer 785 na christus. Na de verovering van Córdoba werd de moskee gewijd tot een christelijk gebedshuis waarbij de katholieken omstreeks 1600 bedachten om in het gebouw maar een kathedraal te bouwen. Nou dan krijg je dus een rare mix van twee geloven en twee gebouwen. 
Ook hier weer een paar uur doorgebracht en de historie op ons in laten werken.


JDe gebruikelijke tapas werden genuttigd in een patio die voorzien was van airco. Beiden lekker hoor, want de temperatuur was inmiddels opgelopen tot rond de 40 graden. 


Te warm om door de stad te sjouwen dus.....


 .......... met de bus. Als enige in een dubbeldekker.........

.................. en moest zelf nog rijden ook!

Naar de casa hoor. Toptemperatuur gespot: 46 graden.
Tip voor degenen die dit ook eens willen doen: een dag van te voren allemaal kleine flesjes met water invriezen en die de volgende dag in een koeltas meenemen. Wedden dat je het overleeft?

Thuisgekomen, sapjes en zoutjes voor tegen de dorst en voor voor de dorst en de plompert in. De maaltijd werd een alternatiefje met salades en stokbrood, olijven en diverse worsten.
Mooi man. 

De avond werd afgesloten met colonisten en het beantwoorden en lezen van de sociale media. We hebben op dit moment mensen in Spanje, Frankrijk, Amerika, Oekraïne, Italië, Assen, Nijmegen, Griekenland en Ibiza. 
Allemaal heel veel plezier en kom gezond weer om.
Oh ja, nog eem dit. Voor die moskee most eem koekeln hoor. Krieg je gain spiet van!

Adios amigos

Hbes.

2 opmerkingen:

  1. Henkie ik heb de moskee koekeld, mooi hoor.....moar 40+ da mok nait oan denkn, ik goa Rob zeggn dat wie, as wie dr hen goan, dat moar in maart of april doun Bliede mit dien plomperd denk ik . Deze foto's zijn mooi. Dat je met open mond stond te kijken, kan ik me indenken.
    Plezier verder en tot aander maol.

    BeantwoordenVerwijderen