maandag 17 juni 2019

Waterval, marktbezoek en boottocht.

Baklava luitjes.

Vandaag zijn we vreeeselijk vroeg opgestaan omdat we om 20 over acht bij de slagboom moesten staan.
Daar werden we door een bus opgepikt voor een grandioze dachtocht, zoal in de titel staat vermeld.

De wereldberoemde watervallen van Manavgat, wie kent ze niet, was onze eerste stop. Een prachtige waterval van 50.meter breed en 3.50m hoog lag in een prachtige kloof zeer fotogeniek te liggen in de ochtendzon. Resultaat : veel foto's.
Er liepen daar meerdere mensen met papagaaien die volgens mij gedrogeerd waren waarmee je op de foto kon. Dat gebeurde ruimschoots zodat iedereen, fotomodel en fotograaf, gelukkig was bij vertrek naar ons volgende doel.
De markt van Manavgat. Die bestaat uit een met doeken overdekt stratencomplex. Stampvol met textiel en groenten en fruit. Toen wij na een bezoek van ongeveer twee uur weer vertrokken waren de bagaerekken boven de stoelen van de bus gevuld met de helft van de marktkramen. Hoeden en petten en damescorsetten, leren riemen, t-shirts, schoenen en overhemden en parfum. Je kunt het zo gek niet bedenken of het ging mee. Dat wordt me toch een overgewicht. (sowieso in textiel).
Daarna met de bus naar de boot.
Ging het merendeel weer het schip in:). Een prachtige vaartocht over de rivier bracht ons naar een strand dat lag tussen de rivier en de zee. De rivier had een ietwat groenige kleur met een temperatuur van 7 graden, waar de zee diepblauw was en 20 graden warmer was.
Nadat we aangelegd hadden werd een. Maaltijd geserveerd met kip, vis, rijst, brood en salade. Heeeeerlijk.
Het uitbuiken kon op het strand gebeuren door wat rond te lopen of te zwemmen. Een enkeling dit dit op de rug van een kameel. (werd ie echt niet dunner van, de kameel wel).
Inmiddels was het een uur of vier, tijd om terug te varen en rijden naar ons hotel.
Na een prachtige dag, gingen enkelen direct door naar het zwembad om een lekkere plompert te gaan doen, terwijl anderen hun vermoeide lijf naar bed brachten om een fikkie te gaan doen.
Straks na het eten gaan we de verjaardag van Jan Eissens vieren en ik kan je beloven :  het zal nog lang onrustig blijven In Konakli.

1 opmerking: