zondag 29 mei 2016

Zo maar eem tussendoor

Hola luitjes.

Dit wordt een zo moar eem tussen door berichtje. Even duidelijk maken met wie ik op vakantie ben, wat ik doe en hoe het gaat.
Zoals jullie in de link hebben kunnen lezen ben ik met een groep mensen op stap die verstandelijk beperkt zijn. De groep bestaat uit 29 personen totaal waarvan 4 begeleiders. Two men and two woman waarvan de voornamen toevallig met een M beginnen. Vandaar de MenMmetjes.
De rest van de groep bestaat uit drie dames en twee en twintig heren. Daarvan is er een rollatorafhankelijk en zijn er wat anderen wat minder goed ter been.
De meesten wonen allemaal zelfstandig en de anderen bij de ouders thuis. Men is zeer goed in staat om voor zich zelf te zorgen maar moeten af en toe even op het goede spoor gezet worden.
Of ik ze daarbij van dienst kan zijn is natuurlijk nog maar de vraag. iedereen heeft werk via de sociale werkplaats of anderszins.
Tijdens de vakantie kan een ieder zijn of haar eigen gang gaan maar er wodt van je verwacht dat je je aanpast aan de regels van het hotel en dat je meegaat met de excursies.
Mij is inmiddels gebleken dat er groepjes zijn die alles uit zich zelf verkennen en dat anderen het prettig vinden om met een van de begeleiders op stap te gaan.
De hotel manager heeft dagelijks contact met de begeleiding over het reilen en zeilen van deze bijzondere groep en ze zijn zeer tevreden. Wij ook met het hotel. Super luxe en alle medewerking.
Een van mijn taken is het verstrekken van de medicatie. Daar hoef je niet zelf om te denken want je wordt er keurig Meerdere malen per dag aan herinnerd. Zo is er een persoon die zijn horloge op de Nederlandse tijd heeft staan (= 1 uur later) en die promt om half acht op de deur slaat om een pilletje te  slikken. Da's jammer als je kunt uitslapen en jouw eigen horloge op de lokale tijd staat.
Verder ben je een groot luisterend oor, doe je boodschappen bij de buurtsuper aan de overkant van de weg, koop je wat rokertjes, wijs je voor de zoveelste keer de weg in het hotel en geniet je alleen maar van iedereen.
Het is, tot nu toe, heerlijk ontspannend en heb het geweldig naar mijn zin.  Moet gezegd worden dat ik natuurlijk altijd kan tervallen op mijn zeer ervaren collega begeleiders voor wie niets te dol is.

Ik heb het al vergeleken met " one flew over de cukkoos nest" waarbij ik hoop dat ik met deze opmerking niemand tegen het zere been schop.

En voor de scouts onder ons. Het is een luxe soort B E. Kamp. Dan weten jullie genoeg. FEEST.

Hier wou ik het maar bij laten

Hasta tenerife

H.

Hier laat ik het eerst maar even bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten