dinsdag 31 mei 2016

Sjiep sscheuren = canarisch voor Jeep safarie

Hola luitjes.

Gisteravond afgesproken met de groep dat we vroeg (07.30 u) wilden ontbijten omdat we om half negen met de Jeeps het eiland onveilig zouden  maken .
Zodoende zat iik om 07.20 in de lobby met een lijstje om aan te kruisen wie er al wakker was. Je gelooft het of niet, maar om half acht zit iedereen fris en fruitig aan het ontbijt.
Om half negen rolden vier  "jeeps", (drie toyota's en een land rover) bij ons hotel naar beneden. Allemaal 7 persoons auto' en we zijn toch echt met 29. Waarvan me er toch een paar zijn die pp wel twee zitplaatsen in nemen. Maar dat ter zijde. L druk aan het soebatten met een nederlands sprekende "piloot" met als resultaat dat een auto ingeruild werd voor een grotere.
Het eiland Tenerife is onstaan door een vulkaan " de Teide " uitbarsting ergens heel lang geleden.  Over het hele eiland loopt een bergkam die het eiland in een noord en een zuid deelt. Noord krijgt de regen en zuid de zon.  Wij wonen op zuid!
We zijn met de Jeeps over het hele eiland gekomen en het hoogste punt voor ons was 2100 m.
Zo droog en dor het aan de zuidkant is, zo groen is de noordkant. Prachtige natuur en wegen met haarspeldbochten, waar je tegen moet kunnen. Zeker als de auto's bestuurd worden door mannen die denken dat ze Max Verstappen  zijn. Niet raar dus dat onze lieve heer regelde dat een van onze mensen  de inhoud van zijn maag in de auto omkieperde. Chapeau voor bemanning, begeleidster en piloot die deze zaak zo schoon hebben gemaakt, dat je er alsnog van de vloer kon eten. (Er lag genoeg in nietwaar?)
Hier en daar werd gestopt om foto's  te maken. Veel info over het eiland gekregen, lekker geluncht, mooi dorpje bekeken met als resultaat dat aan het einde van deze lange dag bij sommigen de luiken wat eerder dicht gingen dan gepland.
Bij het hotel afscheid genomen van de drivers, even napraten over alles en daarna een dompelaarkoffie op de kamer en een heerlijke douche.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten