zondag 29 mei 2016

Loro parc

Hola luitjes.

Vanmorgen, eigenlijk gister dus, behoorlijk vroeg van de boxspring gestapt. Excursiedag vandaag, dus vroeg ontbijten, de werkkleding aan en om 09.00 uur in de bus. Werd iets later want er was enige vertraging omdat de oogleden van een van de medereizigers wat vaster bleken te zitten dan had gemoeten.
Ander half uur bussen langs de kustweg met prachtige uitzichten was bepaald geen straf. Bij het park konden we de bus royaal parkeren en hadden we ook genoeg ruimte om zonnebrand te smeren.
Dat rijmt, maar dat is er ongeluk.
Een ieder mocht zijn eigen gang gaan in het park maar diegene die liever met de begeleidin mee wilde bleef bij ons. De eigengangers kregen lunchgeld mee en gingen onmiddellijk op stap. Met een redelijk grote groep sjokten en rolden we ( een rolstoeler en een rollatorder) door het prachtige park.
Gorrila'ss,  fel gekleurde ara's (zonder ziekte), kwallen in prachtig gekleurde bakken water (aquariums of aquaria staat zo raar)  piranha's en haaien keken ons net zo verbaasd aan als wij hen.
Er waren diverse shows van dolfijnen, orca's en papegaaien. Bij de dolfijnen hebben we, omdat we toch een poosje moesten wachten , het publiek bezig gehouden met de wave. Waarna de dolfijnen ons  ons bezig hebben gehouden met salto's, staart zwemmen en allerlei andere capriolen. 
Daarna lekker lunchen en door naar de orcashow. Prachtige dieren met allerlei kunsstukjes. Wonderbaarlijk wat die ogenschijnlijk logge dieren presteren. Kunnen sommigen van ons nog wat van leren. Rijmt weer. Weer per ongeluk. Maar het meest mooie was dat ze in staat waren met hun staart honderden liters water over het publiek uit te storten. Sommigen waren echt drijf nat.
Daarna nog een papegaaienshow gezien en toen was het 16.00 uur en busten we terug naar het hotel.
Beetje bij komen en toen weer buffetten. Wat een luxe toch he?
Op het buitenterras werd onder het genot van diverse sapjes, al dan niet voorzien van alcohol, de dag weer doorgenomen. 
Toen de ober ons kwam vertellen dat de mensen die boven het terras sliepen het ook een mooie dag van ons hadden gevonden zijn we moe en voldaan naar de boxsprings gegaan.
Hee, dat rijmt ook weer.

Hasta tenerife

Geen opmerkingen:

Een reactie posten