woensdag 23 augustus 2017

Dresden, Praag.......Tsjechie? Vergeet het maar....ITALIE!!!!!

Bon giorno.

We wisten het echt niet.... waar we heen zouden gaan op vakantie. En omdat niets doen geen optie is besloten we om in ieder geval weg te gaan. Dáárheen waar de zon schijnt. Binnen de familie was al genoeg regen gevallen.  Dus hebben we de zware last op onze schouders genomen om het aantal zonuren weer op te krikken naar een acceptabel niveau.  Goed hè?

Dresden moest het worden want daar waren we nog nooit geweest. En dan door naar Tsjechië in de buurt van Praag.  Mooi gebied, de Bohemen, met schilderachtige plaatsjes.
Maar ja, buienradar 14 dagen, ( waarom kijk je er ook naar) geeft regen.
En ...... eh Italië, Ligurie, daar zijn we nog nooit geweest en we hebben tenslotte de "bloemenrivieraleeftijd" nietwaar?
Volgens buienradar 14 dagen zon. Dat moet dan maar :)
Camping reserveren gaf tot op de dag van vertrek nog problemen maar we hadden een plek voor een tent van 3,5 X 5m.   Zucht.Dat moet dan maar.
Eergistermorgen om 08.30 vertrokken. Dwars door Duitsland met 10tallen wegopbrekingen naar Zwitserland waar we in het plaatsje Sempach aankwamen. Toen was het inmiddels 17.40 uur. Mooie schone camping aan het meer.
Bolletje opgezet, iets uit de wok met garnalen en schnitzel met hommes klaar laten make, ook maar opgegeten en naar bet dorpje lopen. Dáár hebben ze opeens een bevolkingsoverschot gekregen want er daalden in de schemering wel 100 ooievaars neer die allemaal een plekje zochten op het dak van de kerk.
Na dit wonder gezien te hebben terug naar de Zelt und plat.

Gistermorgen krentenbolontbijt  (hadden we nog, met kaas) tent afbreken en om 09.30 uur weer aan de rit. Af en toe een wegopbreking en een vrachtwagen gezien, die van een berg, in een bocht, rechtdoor was gereden met als gevolg dat de hele cabine zo plat was als een Zwitserse Franc en zijn lading tomaten was veranderd in een biologische ketchup (en de bestuurder misschien ook wel).

Om 15.30 uur draaiden we de camping op. Italiaans hè, dan weet je het wel. Piep kleine plekken, auto niet bij de tent en aanhanger al helemáál niet. We kregen een miniplek toegewezen en moesten met al onze spullen lopen naar het eerste terras.

Waarschijnlijk keken we zo beteuterd dat, net nadat we de tent naar boven hadden gezeuld  , de plaatsaanwijsjongen aan kwam lopen en zei dat ze de Schedule hadden omgegooid en wij naar een andere plek konden verhuizen. Tof man.
Groooot jongen. Nou ja, groot. Voor Italiaanse begrippen dan hè.
Tent met boogluifel en voorgaand, plek voor aanhanger en auto en dan ook nog plaats voor de tafel met twee stoelen.
Hoewel we nu niet alles aan iedereen kunnen laten zien wat we hebben (patsers) is dit ons breed naar het zin.

Arriverderci

HB

Geen opmerkingen:

Een reactie posten