maandag 28 augustus 2017

Genova (Genua)

Bon giorno 

Vanmorgen, na het ochtend ritueel, met de auto vertrokken naar Genua. Over de snelweg ongeveer een uur, langs de kust en door de bergen meer dan twee en half. We kiezen voor het laatste als heenweg en terug via de snelweg.
Wie ooit al een een keer door de bergen via een pas is gereden weet wat je te wachten staat. Grote hoogteverschillen, smalle wegen, steil omhoog en naar beneden en achter elke haarspeld wacht een verrassing wat we te zien krijgen. 
Al met al een ( daar komt ie weer) " werkelijk schitterende" route met als enige nadeel dat er nergens een fotopunt was waar je kon stoppen. Daarom geen beelden, maar misschien is er op google iets te vinden van de "passo Bracca".
Zelfs in de dorpjes was geen parkeerplek te vinden zodat de cappuccini nog even op zich liet wachten. Maar daar hadden we zo'n zin in.
In Genua aangekomen een grote parkeerplaats gevonden midden in het centrum. Met direct een heerlijke cappuccinotent er bij en een genovese specialiteit in de vorm van een soort platte vierkante oliebol. Gered door de bel, zal ik maar zeggen.
Dan Genua zelf.
Zie de plaatjes en bedenk daarbij dat gene wat B zou zeggen: het is inderdaad zo

Dit is het eerste wat je tegenkomt en staat op het centrale plein.


Deze staat een eindje verder op en zo loop je het oude centrum binnen.


De toren, en de kerk kon je niet in.....jammer hè?


"Werkelijk schitterende"  fresco's om elke hoek


Tientallen palazzo's zoals deze,


En oh ja, deze nog voor de verzameling.

Van de overige bezienswaardigheden kunnen we zeggen dat je meer dan een dag nodig hebt om alles te bekijken. Genua is dus zeer de moeite waard om heen te gaan als je in de buurt bent.

Via de snelweg weer terug, wat gegeten, naar het dorp gesjokt (chips waren op) en nu met wat sapjes lekker bloggen en kobo-en op het terras van de camping. 

Bonne sera.

HB.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten