woensdag 23 augustus 2017

Dresden, Praag....Tsjechie. Vergeet het maar. ..... ITALIE !!!!Bon giorno.

We wisten het echt niet. Waar we heen moesten op vakantie. En omdat niets doen geen optie is besloten we om in ieder geval maar weg te gaan. Daarheen waar de zon schijnt. Binnen de familie was al genoeg regen gevallen. Dus hebben we de zware last op onze schouders genomen om het aantal zonuren weer op te krikken naar een acceptabel niveau. Goed hè?
Dresden moest het worden want daar waren we nog nooit geweest. En dan door naar Tsjechie in de buurt van Praag. Mooi gebied, de Bohemen, met schilderachtige plaatsjes.
Maar ja, buienradar 14 dagen ( waarom kijk je er ook op) geeft regen.
En eh........ Italie, Ligurie, daar zijn we nog niet geweest en we hebben tenslotte de " bloemenriviera" leeftijd.
Volgens buienradar 14 dagen stralende zon.
Camping reserven gaf tot op de dag van vertrek nog problemen maar we hadden een plek voor een tent van 3.5 x 5m. Dat moet dan maar.
Eergistermorgen om 08.30 uur met de aanhanger achter de auto onderweg. Dwars door Duitslan met 10 tallen wegopbrekingen naar Zwitserland waar we in het plaatsje Sempach aankwamen. Toen was het inmiddels 17.40 uur.
Bolletje opgezet, iets uit de wok met garnalen en schnitzel mit pommes klaar laten maken, eten en naar het dorpje lopen. Daar hebben ze opeens een bevolkingsoverschot gekregen want er daalden daar in de schemer wel 100 ooiervaars neer die allemaal een plekje zochten op de kerk.


Na dit wonder gezien te hebben terug naar de tent en naar bed.

Gistermorgen krentenbolontbijt ( hadden we nog) tent afbreken en om 09.30 uur weer aan de rit. Af en toe een wegopbreking en een vrachtwagen gezien die, vanaf een berg,in een bocht rechtdoor was gereden met als gevolg dat de hele cabine zo plat was als een zwitserse franc en zijn lading tomaten was veranderd in een biologische ketchup.

Om 15.30 uur draaiden we de camping op. Italiaans hè, dus dan weet je het wel. Piepkleine plekken, auto niet bij de tent en aanhanger al helemaal niet. We kregen een miniplekje toegewezen en moesten met onze spullen lopen naar het eerste terras.

Waarschijnlijk keken we zo beteuterd dat, net nadat we de tent naar boven hadden gezeuld de plaatsaanwijsjongen aankwam lopen en zei dat ze de schedule hadden omgegooid en wij naar een andere plek konden verhuizen.
Groot jongen. Tent met boogluifel en voorwand, plek voor aanhanger en auto en nog plek voor de tafel en stoelen. Hoewel we niet alles kunnen laten zien wat we hebben is dit ons breed naar het zin.
Nou luitjes, vandaag inrichtdag en relaxen dus hier moeten jullie het eerst maar mee doen

Arrividerci

HB

Geen opmerkingen:

Een reactie posten