vrijdag 17 juni 2022

Afrika 13 juni 2022

 Hallo almal.


Marjolein van harte.

Gisterochtend zijn we vertrokken naar onze laatste verblijfplek in Botswana. Onderweg reden we door het Chobe national park en na niet al te lang rijden kwamen we aan bij Senyati Safari Camp. Super mooie plek met uitzicht op een olifantenpool. Hoe vaak kun je nou zeggen dat je olifanten in je achtertuin hebt? Nou, wij 2 dagen.

Uiteraard hebben we als eerste onze tenten weer opgezet, maar als snel zaten we met een biertje in de zon. Rond 14:30 uur moesten we in de benen, want kort daarna begon onze game drive (safari tocht)!
We werden opgehaald met een speciale game drive vehicle, een open auto waar je met 9 personen, 3 rijen van 3, in kan. We waren de enige die mee gingen met de tour, dus we konden snel vertrekken!

Onderweg moesten we even stoppen bij de ingang van het nationale park, om park fee te betalen. Het was een stukje rijden voordat we bij de eerste hotspot aankwamen. Dit was een plek waar veel dieren bij elkaar waren, zoals impala's, bavianen en kudu's (soort groot hert/eland). Er was een kans dat hier een luipaard liep, omdat de dieren erg onrustig waren. Wij dus ook, want een luipaard wilden we graag zien. Helaas werd na verloop van tijd, inclusief off-road ritje door de bush, duidelijk dat er geen luipaard of ander gevaarlijk beest in de buurt was. Dus door naar de volgende plek!

Snel daarna kwamen we aan bij de rand van de Chobe rivier. Omstebeurt zagen we olifanten, giraffen, nijlpaarden, een of andere lizard en zelfs een krokodil! Zo indrukwekkend!
Een eindje verderop zagen we twee leeuwenwelpjes, maar helaas konden we, na veel rondjes te hebben gereden, daar niet veel dichterbij komen. 

Op een gegeven moment begon de zon onder te gaan, het was 18:15 uur. We hebben snel een plekje gezocht waar we mooie foto's konden maken. Daarna begon de lange, maar vooral koude rit terug naar de camp. Want zonder vestjes, of liever gezegd winterjassen (het is oprecht winter in Afrika nu), was het best wel fris in de open auto.
Rond 19:15 uur waren we terug en hebben we eerst het avondeten klaargemaakt op ons gasstelletje. Daarna zijn we naar de bar gegaan en hebben we een gin tonic besteld om een beetje op te warmen. Deze hebben we opgedronken met uitzicht op de olifanten, wat wil een mens nog meer?!
En toen was het alweer bedtijd...

Totsiens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten