vrijdag 17 juni 2022

10 juni 2022

 Hallo almal

Vandaag, 10 juni, ging onze wekker al om 05.00 uur in verband met een vroege gamedrive. Aangezien we deze inclusief gids, maar met onze eigen 4x4 auto gingen maken, moesten we dus onze daktenten afbreken en alles inpakken. Rond 06.15 uur stapten we met z'n vijven in de auto voor een gamedrive van maar liefst 4 uren. We hebben ontzettend veel geluk gehad, want we hebben naast impala's, kudu's, nijlpaarden en olifanten nu ook waterbuffels, zebra's, waterbucks én een roedel van maar liefst 7 leeuwen gezien, van superdichtbij! Er zaten zowel mannetjes als vrouwtjes bij, en een heeeeel schattig welpje. 

Na de gamedrive hebben we op het camp even een welverdiend rustmomentje gehad. We hebben genoten van een heerlijke douche en een hapje en een drankje in de Afrikaanse zon. 

Om 15.30 uur stond een tweede Mokoro trip van de vakantie op het programma, het tochtje met twee typische tweepersoonsbootjes met gids, die ons voortbeweegt door ons met een stok af te zetten op de bodem van de delta (die overigens helemaal van Maun tot in Angola stroomt). Deze tocht duurde 2 uur, 1 uur upstream en 1 uur downstream met tussendoor een pauzemomentje aan wal om de benen te strekken. Tijdens de tocht hebben we verscheidene vogelsoorten, een kikkertje en weer een imposante olifant gezien. Hoewel zo'n olifant maar liefst 200 liter water op een dag drinkt, bleef er gelukkig nog genoeg water voor ons over om te blijven drijven. Van de gidsen kregen de vrouwen van het gezelschap onderweg een zelfgevlochten lelieketting, en de man in ons midden kreeg een lelieblad op zijn hoofd. Ach, verbrandt zijn kale koppie ook niet ;) Toen waren we geëvolueerd tot King and Queens of the Delta, awesome. 

Na de Mokoro trip hebben we weer een heerlijk maaltje bereid op ons gasstel naast ons zelfgemaakte kampvuur: pasta. Na het eten kwam er nog even een nijlpaard voorbij hobbelen in de delta waar wij inmiddels de King en Queens van zijn. Vet gezellig. Vond hij ook.
Tegen 21.00 uur zullen we waarschijnlijk al wel in slaap gevallen zijn in de daktent.
Morgen vervolgt onze reis naar Savuti, waar we 1 nacht zullen verblijven. 

Dankie-ra (voor de mannelijke lezers onder ons) en dankie-ma (voor de vrouwelijke lezers onder ons) voor het lezen en tot later! 

Totsiens


Geen opmerkingen:

Een reactie posten