maandag 1 januari 2018

Gelukkig nieuwjaar.

Hallo luitjes.

Gelukkig nieuwjaar allemaal. 
En hoe wordt dat hier gevierd?  Wel, als volgt:
Om een uur of 11 's morgens waren we in de Domineestraat samen met duizenden Surinamers. Om 12.00 uur sloten alle winkels maar moesten J en H nog eem een shirtje scoren. Via een beveiliger konden we nog naar binnen met het volgende resultaat:


                                                              Charming is'n it?

Iedereen loopt te dansen en te zingen en af en toe hoor of zie je vuurwerk. Bbq's en eetstalletjes en vuurwerkrook zorgen voor de meest heerlijke geuren. Af en toe komt een parade voorbij waardoor iedereen aan de kant moet.


En natuurlijk regent het vanaf half twee de hele dag door, maar dat mag de pret niet drukken. Eenmaal nat maakt het niets meer uit.


Wat voor muziek er uit de tromboses kwam weet ik niet, maar qua decibellen was het een top hit. Een ziek geluid in ieder geval. Hoeft niet mooi te zijn als het maar hard is en een stevige beat.

Dan is het tijd voor een doosje vuurwerk. Ambulancepersoneel en politie lopen midden over de straat als er een driehonderd miljoenklapper uitgerold wordt.Je wilt niet weten wat er gebeurt als het ding aangestoken wordt. Iedereen wordt op afstand gehouden door een lopende groep politiemensen terwijl achter hun een enorm geknal van wel een kwartier de hele straat vult met lawaai en rook. En ondertussen allemaal juichende mensen. Wat een spektakel. En zo wordt dat drie keer herhaald!!!!!!!!!
Is dat lawaai eenmaal over gaan van tientallen busjes de achterklep omhoog en barst er een overdovend muziekgebeuren los uit de enorme boxen die achterin gestopt zitten. 
En zo staan tientallen busjes naast elkaar met allemaal, afhankelijk van je afkomst, hun eigen muziek.
Bizar.........maar geweldig.
Feest maakt hongerig en wat doe je dan.......


Preciessssss. Je scoort een gigantische stroopwafel met een diameter van ongeveer dertig (30) centimeter en vier keer een portie poffertjes. Mèt boter en suiker. Het gaat er in als gods woord in een ouderling.
Om een uur of zes (18.00) weer naar huis om te eten. Dat scoor je van een bbq.


Om 20.00 uur iedereen in Nederland gebeld met de nieuwjaarswensen. Leuk hoor.
Daarna door naar het roze huis van E. Lekker oliebollen eten van de stroopwafelboer en door naar Torarica om het eindejaarsfeest mee te maken. 


Stampvol, kletsnat, zelfgemaakte cola/borgoe drinken
(Fles rum naar binnen gesmokkeld :) )
 en daarna countdown. 
Waarna het feest het hoogtepunt bereikt in het zwembad. Jawel......


Wij hbsj niet hoor, anders konden we geen taxi terug krijgen.
Nog eem genoten van het vuurwerk


en toen met een door de beveiliging geregelde taxi terug naar de Boerbuitenweg om na een sapje te gaan slapen.

Nogmaals een gelukkig nieuwjaar, dat voor ons heel speciaal is begonnen.

Groet'n 
HBSJ.Geen opmerkingen:

Een reactie posten