dinsdag 30 augustus 2016

Rustdag

En ook verdiend hoor. Eerst de toestand van nu eem doornemen. De temperatuur is de laatste dagen zeker 10 graden gedaald. Zowel overdag als 's nachts. De strakke blauwe luchten zijn er niet meer. Het is nu zo af en toe bewolkt. Aangename temperatuur hoor en ook wel lekker als je niet constant de brandende zon op je kop hebt. 's Avonds de slaapzak helemaal dicht.

Vandaag hebben we niets gedaan. Schrijver dezes is nog eem in de auto gestapt om naar Chinon te rijden vanwege de oude stad met een enorme fortificatie die hoog boven het dorp uittorent.
De stad zelf is gebouwd aan de rivier maar de weg loopt hoog boven langs. Daar moet je dus ook de auto parkeren. In het kader van de rustdag de lift naar beneden genomen.


 Hoe bedenken ze het he?

Voor de rest ziet het er zo uitLangs de rivier trof ik hem ( of haar) aan. Met een bordje er bij dat ik hem niet mocht voeren en verjagen. En nog veel meer, maar dat zoek ik thuis eem op.
Lopend naar boven, omdat ik de weg terug niet kon vinden. En nu zegt iedereen dat dat mooi stom is, dus weer met de lift naar beneden. Onderaan een cafe au lait gedronken en daarna met de lift naar boven. Zo!
Voor de rest van de dag lekker bij de tent gezeten. Vol verbazing gekeken naar de enorme campers die de Engelsen hebben. Volgens mij staan die alleen op de veerboot of zo.
Behalve een handvol Engelsen staan er nog een paar Duitsers en een enkele Nederlander. Wij halen de gemiddelde leeftijd nog wel omlaag. En zijn de enigen met postbodefietsen.
Na gegeten te hebben een paar potjes gerummicupt waarbij de uitslag niet vermeldenswaard is. Nog wat sapjes en straks maar weer plat. 
Morgen gaat het voorstuk van de tent er af, en zit de vakantie er bijna weer op. B heeft haar dikke boek ook bijna uit. Dat moet morgen wel lukken.
Kan me nu al weer verheugen op een laatste avondmaaltijd bij dat restaurantje met eh.....je weet wel.

Bonne nuit
HB.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten