donderdag 25 augustus 2016

Chateau's

Bonjour mes amis.

Nee, niet de familie, maar de gebouwen. Volgens de kaart die we van de camping hebben gekregen zijn er maar 78 die we moeten bewonderen. Via het internet hebben we een vijftal uitgezocht die we zeker moesten zien.
Maar goed, daarover later. Eerst rondje meer, ontbeten en lekker chillen bij de tent. Vroeger was dat " met de luie pokkel veur de tente en veural niks doun.  t Is ja veuls te waarm."
Om een uur of een hebben we de licht gekneusde derierres ( fietsen is bepaald niet echt ons ding) in de zachte Franse fauteuilles van de Renault gehesen en zijn en route gegaan.
De volgende kastelen zijn door ons bezocht.


                                          Chateau Royal D'Amboise                                                           Chateau de Chaumont sur Loire                                                         Chateau Royal de Blois
                                                           Domaine National de Chambord

En als laatste, het prachtige Chateau Chenonceaux. Voor we daar waren hadden we de tomtom ingesteld op alle wegen behalve tolwegen. Zo reden we van een hele brede weg zomaar over een smalle weg, een fietspad, een grindweg en over een karrepad met als waarschuwing dat je niet hoger mocht zijn dan 1.9 m. Maar ja, hoe hoog ben je met een dakkoffer. Nou, net te hoog dus gelet op de witte krassen op het dakkofferdeksel.
 De volgende hindernis konden we echt niet onderdoor zodat we 3 km om moesten rijden tot dit chateau die over de rivier Le Cher is gebouwd.
Van de ene oever naar de andere. Wie het breed heeft laat het breed hangen niet waar?
Overigens is dit optrekje nog in familiebezit. 


Helaas pasten alle bijgebouwen niet op de foto, maar geloof ons, het is werkelijk zeer de moeite van het omrijden waard. Niet als je naar Leek moet natuurlijk, hoewel daar ook een mooi sjatootje staat.
Hebben we de anderen alleen aan de buitenkant bekeken, hier zijn we ook nog eens naar binnen gegaan. Omdat ( hoe kom ik nu opeens aan die scheve letters. Heb nog niets gedronken) we niet alles willen verklappen blijft dat voor ons een weet en voor jullie een raadsel, maar het is moooooi).
Daarna weer op huis aan, een snelle hap gegeten, koffie met en vervolgens bloggen met sapjes.

Bonne nuit

HB ( omdat je anders..........)Geen opmerkingen:

Een reactie posten