maandag 29 augustus 2016

Azay le rideau en ouwe stad van Tours

Koud vanacht joh, en vanmorgen dikke bewolking. Dus... Na een rustig ontbijt maar eem in de auto gestapt en naar Azay le Rideau gereden. Niet zover hoor. Eem een kasteeltje scoren en het dorpje bekeken.

Daarna weer naar de tent en van vervoermiddel gewisseld. De fiets is ten slotte niet voor niets mee nietwaar? Nog maar eem weer naar Tours. Daar heb je een oud stadsgedeelte die je niet mag missen.

 
Bij binnenkomst breek je je nek eerst over dit winkeltje. Snoep en chocola. Alles weerstaan en verder de buurt in.
't Spul staat er wat schots en scheef op en naast elkaar. Onderin allemaal restaurants of winkeltjes met snuisterijen en boven wordt alles bewoond door studenten of jongeren. In ieder geval spul wat tegen nachtelijk lawaai kan.

Tegen de kalkzandstenen muren wordt rijkelijk geurineerd wat een geweldige stank met zich mee brengt. Volgens ons is het een groot openbaar urinoir.
Toch was het gezellig zitten op het terras.

Om een uur of zeven nog even lekker gedineerd op een langsdekantvandeweg terras en daarna weer op de fiets naar de tent.
Daar nog maar even heerlijk uitbuiken met van alles er op en eraan voordat de slaapzak weer opgezocht wordt.

Bonne nuit.

HB ( perciesssssssss)

Ps. Heel vreemd is, dat alle fietsers hier zo maar voorrang krijgen. Of je nu over het trottoir fietst, door rood of tegen het verkeer in, iedereen stopt voor je. Makkelijk joh!2 opmerkingen:

  1. En ik dacht dat wij het niet makkelijk hadden...pfff valt niet mee vakantie...wij zijn vandaag vertrokken en aangekomen in Denemarken.. Voor 10 dagen een huis gehuurd aan de kust... Wel mooi maar zwaar hoor..moet van alles..bier drinken..uit eten...enz. Lijkt wel vakantie...nou na de vakantie maar gauw afspreken...zitten dan nog in de flow zeg maar.... Veul plezier daaro!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt ons vreeeeeselijk gezellig!!!! Geniet van jullie bier/eetverplichtingen!

    BeantwoordenVerwijderen