zaterdag 27 augustus 2016

Mooie tuinen

Bonjour mes amis.

Rustige start vandaag. Niks geen rondje meer, gewoon broodje halen bij de kampwinkel en lekker in het zonnetjes ontbijten. Met een gekookt en een gebakken ei. Althans dat was de bedoeling. Twee campinggasbrandertjes op de aanhanger en kokkerellen maar. Vlak voor dat het hele spul klaar was gingen beide pannen spontaan aan de glij met als resultaat dat het gebakken ei met pan en al op de grond belandde. Met de onderkant van de pan op de grond dus dat was mazzel. Pech was dat het kokend hete water van het gekookte ei over schrijver dezes heen kwam. Gelukkig droeg hij een wijd nachthemd zodat het hete hemd snel van het vel afgetrokken kon worden. Resultaat: een ietwat verbrande strook vel. Ijs er tegenaan en geen pijn meer.
Maar..... Hoe is het dan met het ei? Die was zachtgekookt in het gras uiteen gevallen. Niet meer te eten, dikke pech.
In de loop van de middag weer op de postbodefiets. Dit keer naar het kasteel van Villandry. Onderweg kwamen we een uithangbord met "Grottes" tegen. Dan daar eerst maar eem heen.
Mooi man, en koud. 14 graden. Tufsteen. Plaatjes:


Daarna door naar het kasteel. Wat je gezien moet hebben zijn de tuinen. En omdat plaatjes meer zeggen dan woorden......

Je zal de tuinman maar wezen met al die buxusheggetjes. We kennen mensen die ze uit hun tuin laten slopen terwijl ze nog niet een tiende hebben van de hoeveelheid hier.
Maar dat terzijde. Zeer de moeite van het bezoeken waard. 
Daarna weer terug naar de camping. Die begon vanmorgen heeeel erg leeg te raken. Maar nu staan er weer wat eennachtsvliegen bij. Morgen zal het wel weer leeg zijn. Overigens dalen de temperaturen dan ook wat. We gaan van 36 naar 27 graden. Is wel welkom hoor.

Bonne nuit

HB. ( dus geen ..........)

1 opmerking:

  1. Zo, je zult je dag beginnen met eierdrama. Vervelend ! Nog eitjes voor morgen?ik vind het een pracht tuin. We hebben hem tien ook bekeken.ze knippen die km's heg met de hand!!!!!! Lekker rustig op de camping.....niet te rustig? Fijne dag verder ������

    BeantwoordenVerwijderen