dinsdag 23 augustus 2016

Fietsen mee, 35+ nou dan weet je het wel!

Bonjour mes amis.

Heerlijk geslapen en een goed onbijt. Het weer is meer dan geweldig dus we gaan op de fiets. Klein stukje maar zei de campingboerin. Ongeveer 16/17 km is het naar Langeais. Langs de Loire. Moet je doen is zeer de moeite waard. Overigens zeiden E, K en G dat ook en die kunnen het weten. Die stonden een maand geleden ook op deze camping.
Dus wij onderweg. En inderdaad..... prachtige uitzichten en heerlijk fietsen over mooie strakke fietspaden.

Op een gegeven ogenblik kwamen we bij een pittoresk plaatsje. De kont al aardig beurs en de huig speelde enorm op. We waren dus ook al eem een uur onderweg he?
Bleek dat dit ons einddoel helemaal niet was. Moesten we nog drie kwartier verder. Water uit de fietstas bracht verkoeling. 
Maar.... eenmaal aangekomen bleek dat de fietstocht niet voor niets was.
De entree over een enorme brug over de Loire voorspelde al veel goeds.


En in het dorp vielen we van de ene verbazing in de andere. Kleine straatjes, oude huizen, een kasteel, verschillende hoogtes met fraaie doorkijkjes en een heerlijke bakkerij.....


Helaas.... Niemand jarig dus geen gebak :( 

De terugweg was zomogelijk nog warmer. Hadden we nu toch maar de fietsonderbroeken van F en J. geleend. Waren onze billen niet zo gestoofd als nu.
Overigens heb ik mijn hoed vergeten maar brengt de buff weer redding.
Rest ons te zeggen dat bij aankomst de gevulde koelkast met diverse sapjes behoorlijk is aangsproken en dat de temperatuur van het koele zwembad behoorlijk omhoog is gegaan.
Laat geskottelbraaid en nu bij de tent nog eem een kasteel  en een mexicaanse bavaria o.o brouwerij bezocht.

Bon nuit.

HB. ( omdat bh........)3 opmerkingen:

 1. Zeg BH, mooie licht gewicht vakantie style dunnebandjes toerdefrans tourfietsjes, blij mee zeker ivm temperatuur en de extra km ;-)

  #lekkernuchteropdegelijkepostbodefiets

  Njoy!

  Groeten JAN

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, je kunt hier mee beter niet AL te steile klimmetjes nemen. Dan kunnen we beter gaan lopen. In Indonesie kennen ze het begrip "pushbike". In Frankrijk nu ook

  BeantwoordenVerwijderen