vrijdag 16 augustus 2019

We rijden weer, maar staan ook al weer stil

hola luitjes.

Zoals het eerste deel van de titel al zegt: we rijden weer, en...zoals het een goede Renault betaamt, zonder problemen.
Vijf jaar geleden zijn we zonder tentenpakkelarie helemaal naar het zuiden van Spanje  gereden dus de weg wisten we not wel. Zelfs de eerste camping van toen wisten we ook nog
Dus  daar maar weer heen. Beetje vervallen maar voor ons Meer Dan goed. En als doorgekomen camping helemaal. Ongeveer 100km boven Bordeaux. 
De volgende dag vroeg op en huppekee daar gaan we weer. En waar komen we terecht? Precies weer op dezelfde camping als toen.
Zelfde plek, beviel toen ook goed.

De derde en laatste reisdag bracht ons in Portugal. Dat is nou wel eem een dingetje want links en rechts kregen we signalen door dat de benzine daar op rantsoen was. En voor ons, die de oorlog niet meegemaakt hebben, al zou je dat niet zeggen, levert dat de nodige stress op natuurlijk. 
Bij de eerste de beste pomp moest natuurlijk getest worden of het bericht ook juist was.
Nou, ..... Die klopte hoor. Wij konden nog net 10 liter krijgen en met een breed lach en een vette Bon Diaz  konden we vertrekken. Waarbij we links en rechts voorbij gesteld werden door portugezen in dikke bakken. 
Tegelwijsheid: " Als die portugezen niet zo hard zouden sjezen, zou er Meer benzine wezen."
Maar goed. Voor de rest van de vakantie is dát wel eem een probleem. Wij, die veel willen zien en dus ook veel rijden redden het niet met hier en daar een druppie. Benzine dan,hè?
Daarom worden de plannen gewijzigd.
Zondag naar Bilbao, maandag door naar Frankrijk waar we ergens in de Dordogne aan iedereen ons bolletje ( de tent

1 opmerking:

  1. Ja jammer van Portugal. Maar zonder benzine is ook niet alles. Ezel ervoor? Succes op de terrassen.

    BeantwoordenVerwijderen