dinsdag 27 augustus 2019

De opschepper.

Bonsoir luitjes.

Allereerst even dit. Hoewel  we al vele honderden kilometers door "de Dordogne" gereden hebben, over de weg dus, en niet door de  rivier, wisten we maar steeds niet wat de groene vruchten  waren die we aan ontelbare bomen zagen hangen. Een diepgaand onderzoek leverde het volgende op:
Zo, dan weten jullie dat ook weer. Maar ja, waarom worden die dan in zulke grote hoeveelheden geteeld. Da's om neuten te schaitn. (Help geen laxeermiddel tegen), en voor de Pasen maar ook voor de walnotenolie
natuurlijk.  (Nooit van gehoord)
Verder de dag begonnen zoals altijd. Eerst een frisse ochtendwandeling naar het dorp, even een croissant scoren bij de bakker, vervolgens een espresso bij de kroeg, en dat nuttigen op het terras. Très bon.

Na dit ontbijt weer terug naar de tent voor een gebakken of gekookt ei, een paar plakjes pain brûn en beaucoup  de DE café (met). En natuurlijk het DvhN, waar een mens niet zonder ken.

Laat de dag vervolgens maar beginnen.

Naar Bergerac deze keer.  Juist, die van Cyrano. Dikke opschepper trouwens. Hij is daar nooit geweest. Maar wel twee standbeelden van hem in het dorp. Trappen naar schatting tweehonderd duizend (200.000) toeristen elk jaar weer in.

Maar ook met een mooie kerk en prachtige huizen. Dat dan weer wel


Voor de rest van de dag nog wat rondgetourd en bij wat frissigheid de komende dagen doorgenomen. Vrijdag gaan we naar huis terug. Dan zijn we hier wel klaar en kunnen, als het een beetje meezit, de tent droog mee terug nemen. Vermoedelijk slaat het weer hier komend weekeinde om. Vandaar.

A demain 
HB (de Bergerac)

1 opmerking:

  1. Ja, wel heel warm hè. Niet de Dordogne bedwongen in een kano? Kan nog . Nog leuke restaurantjes ontdekt en bezocht eigenlijk? Zwembad lijkt me heerlijk met deze temperaturen. Kalm aan mensjes.

    BeantwoordenVerwijderen