maandag 10 oktober 2011

Uitwisseling Zweden Dag 2

Hallo luitjes

Ik ben bij mijn vorige blog helemaal vergeten foto's te uploaden dus dat ga ik nu maar ff doen. Als ik het snap in ieder geval!! Deze computer is namelijk Zweeds en ik snap er de ballen niet van!!


Dit is in de bus gemaakt


Dit is van de boot. Zelfde als de vorige keer heh??


Dit is de Mushroom, Svampen in het Zweeds. Het is een watertoren.


Dit zijn Sylvie en ik in de Stadstuinen.


Dit zijn wij aan het kijken naar heel hele spannende film!!

Zo, dat waren de foto's van gister.

Vandaag moesten we heel vroeg opstaan. We moesten vandaag naar school. We gingen met de bus naar school. Dit is een foto van de voorkant van de school:We hadden daar afgesproken met alle Nederlandse uitwisselingsstudenten en alle Zweden bij alle Nederlanders hoorden. Eerst kregen we wat uitleg over wat we vandaag zouden gaan doen en kregen we uitleg over de workshops die we moeten geven. Ja ja , want als de Zweden hier in Nederland komen, moeten we voor de onderbouw van onze school een workshop geven die te maken heeft met de cultuur van het land waar je bent geweest.
Na de uitleg hadden we een rondleiding door de enorme school. Daarna hadden we een kleine pauze. Na de pauze moesten we in groepjes die we in Nederland al hadden gemaakt, overleggen wat voor soort workshop we gaan geven. Het wordt een Music/Language workshop.
Daarna gingen we lunchen. Omdat de Zweden 2 keer per dag warm eten, aten we daar op school ook warm. Dit keer aten we pasta met salade. Het was verrassend (ja mam, met 2rr!! I know!!) lekker!! Hier is een foto van het eten:Nadat we gelunched hadden, gingen we met de bus naar Bodaborg (Google :) ). Foto:Dit is een heel groot huis waar je allemaal opgrachten moet doen om een stempel te krijgen. Je doet dit met hetzelfde groepje als dat je ook je workshop gaat doen. Je moet zoveel mogelijk stempels krijgen. Een voorbeeld van zo'n opgracht is datje over een balk moet lopen, zonder dat je op de grond mag komen. Zie foto:Ik denk dat er een soort sensors in de grond zitten, want als je op de grond komt, gaat er een rood lampje branden en dan mag je hele groep niet verder en móet je kiezen of je dezelfde opdracht nog een keer gaat doen, of dat je een andere opdracht gaat doen.
Een ander voorbeeld is je je hand moet houden op de kleur waarvan de 2 kleuren aan de zijkant een mengsel is. Dus geel + blauw wordt....... groen. Leg je hand dus op groen, zoals hier afgebeeld.Hierna, om ongeveer 16.00 uur, gingen we terug naar school. Vanaf daar gingen we naar huis. Toen we thuis waren, gingen we eten en toen schreef ik dit blog.
Dat was het weer voor vandaag.
Hopelijk morgen weer. Dan ga ik naar Stockholm!!!

Aju paraplu!!
(wisten jullie dat paraplu hetzelfde betekent in het Zweedsals in het Nederlands??)

E

2 opmerkingen:

 1. Ziet er allemaal fantastisch uit. Receptje vragen van de pasta. S heeft nog steeds niets met swampen, maar dat geeft niet hoor. Veel plezier in Stockholm. Lekker shöppen. Ook even naar de Vasa knáckeboot gaan hoor?

  Hasta Ikea

  hbs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goda historier! Vi är mycket nyfikna på dina äventyr i Stockholm. Ha en trevlig liten svenska folket? :-)

  Zo even verder in het Nederlands. Mijn Zweeds is een beetje roestig namelijk. Als je Niels of Pipi tegenkomt doe ze de groeten!

  Groeten,

  JWC

  BeantwoordenVerwijderen