donderdag 13 oktober 2011

Lopen in de bossen van Zweden

Hej (is hoi in het Zweeds) Luitjes!!

Vandaag was het nog kouder dan gister. We begonnen de dag met 3 graden!! Later werd het wel warmer.
We konden vandaag uitslapen tot 8.00 uur want we moesten om 9.30 uur op school zijn omdat we met de bus naar Ännaboda (spreek uit: Onnabodda)gingen. In Ännoboda kun je heel mooi wandelen! Er ligt daar een meer waar je in de zomer kunt zwemmen. Ook zijn daar veel bergen, The Blue Mountains genoemd, waar je in de winter kunt skieen. Wij hebben er `alleen maar` 5 kilometer gewandeld hoor!!

Hier komen we aan met de bus:
Toen we aankwamen met de bus, moesten we verzamelen in een groot houten huis. In dat huis stonden alleen een paar tafels met banken en een soort houtkachel. Wel heel gezellig!! Eerst kregen we een soort uitleg van wat we vandaag gingen doen. Na de uitleg mochten we los!! Je zou denken dat we gewoon over een soort recht pad zouden lopen, nou, dat was het totaal niet!! Er lagen allemaal rotsen en wortels van bomen in het pad en de paden liepen omhoog en dan weer omlaag... en zo door. Heel goed voor je knieen en enkels!!

Zie hier een foto
Toen we eindelijk op de helft waren, gingen we met z´n allen op een grote rots zitten. Daar dronken we warme chocolade melk die de Zweden hadden meegenomen en aten we koekjes. Die waren ook door de Zweden meegenomen. De Zweden hebben hier ook een naam voor, namelijk ´Fika´. Het was heel gezellig!!
Naar een klein half uurtje gingen we weer verder, of eigelijk terug, maar dan via een andere weg. Omdat ik veel foto´s maakte met Sylvie en 2 vriendinnen van Sylvie, liepen we wat slomer dan de anderen. Toen we een paar foto´s hadden gemaakt, liepen we zoveel achter dat we de rest niet meer zagen. We wisten dus ook niet welke route ze hadden gelopen. Oeps!!
Nadat we een tijdje hadden gelopen, zagen we een klein paadje naar links die richting het grote houten huis liep. Die zijn we toen maar ingegaan. Op het laatst was het kleine paadje geen paadje meer maar liepen we dwars door de heide. Ook kwamen we steeds snoeren tegen die op ongeveer heuphoogte waren gespannen. Gelukkig hadden de Zweden daar een soort van trappetjes overheen gelegd, zodat we daar er overheen konden klimmen. Door deze ´nieuwe route´, kwamen we heel dicht langs het meer. Dat was heel mooi!!

Hier 2 foto´s!!


Uiteindelijk kwamen we wel weer terug bij het huis!!!
Eerst moesten we even wachten, maar daarna gingen we bbq´en!!! We mochten allemaal 2 broodjes en daar een worstje op doen. Was super lekker!!
Daarna gingen we weer terug naar de bus. We moesten even wachten op de bus die ons naar het centrum van Örebro zou brengen. Dat duurde gelukkig niet lang. De busreis duurde ongeveer 30 minuten. Toen we in het centrum aankwamen, gingen we een uurtje shoppen. Daarna gingen we naar huis, zodat ik kon douchen, kon bloggen en kon eten.

Dat was mijn dag tot nu toe. Jullie zullen wel denken: `Waarom blogt ze zo vroeg?` Dat is omdat ik om 19.00 uur een soort Goodbye-party heb. Ik moet namelijk vandaag om 21.30 vertrekken en op weg naar Nederland!!

Deze week ging zooooo snel!!! Ik vond het een hele leuke week. Ik denk dat ik Stockholm en deze dag het leukst vond. Maar ook de algemene dingen hier thuis bij de familie van Sylvie.

Heel erg bedankt voor het lezen van deze blogs van mij!!!

Hej då (spreekt uit: Heej Doh) !! Dat betekent `doei`in het Zweeds.

E

3 opmerkingen:

 1. Hee Ester.
  Even goed onthouden waar dat bossie is. Ziet er geweldig uit om te kamperen. Geen elanders tegengekomen zeker want anders had je dat wel gezegd. Mooie dag weer, beetje sjouwen en sjoppen.
  Bedankt voor de blogs en een hele goeie reis terug.
  Ook Groeten en Bedankje voor je gastgezin namens de achterblijvers.
  HBS.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. B. Dobbenga aan mij
  details weergeven 17:18 (1 uur geleden)
  Hallo Ester. Ik weet niet wanneer je dit leest, maar ik heb genoten van je verhalen
  It was very interesting. What about your feverlip?????. Enjoy your holydais
  Greetings Oma banana

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen