maandag 10 oktober 2011

Uitwisseling Zweden Dag 1

Hallo luit´jes!!

Op dit moment zit ik in Örebro (spreek uit: Eurobroe) en dat is omdat ik als uitwisseling student naar Zweden ging. Zaterdag avond om 17.00 uur ben ik vertrokken met de bus en ongeveer 30 andere leerling, en aan de lange reis van 17 uur begonnen. Via Nederland naar Duitsland, via Duitsland met de boot naar Denemarken en via Denemarken met de boot naar Zweden. Na de eerste bootreis wisselden we van chauffeur. Om ongeveer 8.00 uur (ja inderdaad, in de ochtend!! ) nog even bij de MacDonald's gestopt. We werden naar de school in Zweden gebracht waar de studenten met wie we zouden uitwisselen zouden staan. Omdat we ongeveer 2 uur eerder waren dan gepland, moesten we even wachten todat we weredn opgehaald. Gelukkig kwam mijn uitwisselingsstudent wel snel. Samen met de vriend van de moeder van mijn uitwisselingsstudente reden we naar het huis. Nadat de vriend ons had afgezet, reed hij weer weg. Die heb ik tot nu toe niet weer gezien. De moeder heb ik alleen vanochtend gezien, want die was gister de hele dag in de kerk. Toen we gister om ongeveer 10 uur hadden warm gegeten (ze eten hier 2 keer per dag warm) gingen we de stad bezoeken. Mijn uitwisselingsstudente woont in het centrum van Örebro vlak bij de Mushroom, de watertoren. We gingen lopend door de stad. Dat was een heel eind. Bleken alle winkels ook nog eens dicht te zijn omdat het zondag was. Alle winkels zouden pas om 12.00 uur open te gaan en zo laat was het toen nog lang niet. De enige winkel die wel open was, was de supermarkt. Dat kwam goed uit omdat we nog snoep moesten kopen. we zouden namelijk s'avonds samen met nog een paar Zweedse vriendinnen van Sylvie, mijn uitwisselingsstudente, samen eerst pizza gaan eten en daarna een paar films gaan kijken. Toen we snoep hadden gekocht, kwamen we 2 vriendinnen van Sylvie tegen die ook een uitwisselingsstudente bij zich hadden. Daar hebben we de hele dag mee rond gelopen door de stad. We hebben de `beroemde' stadstuinen gezien (nooit van Örebrose stadstuinen gehoord, jullie wel??) Ook hebben we het kasteel gezien waar volgens Sylvie een heel belangrijk persoon woont, ze weet niet wie precies. Daarna hebben we een of ander oud dorpje hezien in Örebro waar vroeger belangrijke personen woonden. De huizen stonden helemaal scheef.
Toen we klaar waren met alles bekijken, zijn we naar het huis gegaan, waar we pizza zouden eten en de films zouden kijken. Omdat de andere mensen, die ik niet kende, die ook zouden komen, er nog niet waren en later zouden komen, gingen wij alvast de films uitzoeken. Wéér helemaal naar het centrum lopen. we hebben de films ´No strings attached` en ``Paranormal Activity 2` uitgekozen. Nadat we de pizza hadden gemaakt en opgegeten hedden, gingen we de films kijken. Ze waren heel leuk.
Nadat we klaar waren, werden we opgehaald door, volgens mij, de zus van een Zweeds meisje die ook een uitwisselingsstudente heeft.
Toen we thuis kwamen gingen we gelijk op ben omdat ik zo moe was van de lange reis. Ik kan echt niet slapen in een bus. Maar in dit bed wel!!

Dit was dag 1.
Ik weet niet meer wat H alijd zei als het blog was afgelopen, sorry. Ik zeg wel gewoon:

Tot het volgende bolg, die ik er nu meteen achteraan schrijf.

E

1 opmerking:

  1. Hee Ester.

    super blog meid. Wel nieuwsgierig naar: bevroren tenen in de bus, burger king, bootreis en wie die belangrijke persoon van Orebroe is. Kunnen niet wachten tot de volgende blog

    hasta Ikea.


    hbs

    BeantwoordenVerwijderen