dinsdag 11 oktober 2011

Stockholm!!!

Hallo luitjes!!!

Ik merk dat het uitwisselen heel goed is voor je Engels. Soms denk ik zelfs in het Engels! Als ik daar met Nederlandse vriendinnen praat, zeg ik soms dingen in het Engels. Je went er snel aan om in een andere taal te praten. Ik snap helaas nog helemaal niks van het Zweeds!! Het is heel moeilijk en het lijkt of de Zweden steeds anders praten. Het is nooit hetzelfde.

Door het slaaptekort van de heenreis in de bus, heb ik nu een enorme koortsblaar op mijn onderlip. Gaat al lekker!!

Vandaag gingen we naar Stockholm. We moesten om 6.30 uur opstaan en om 8 uur op het Centraal Station staan. Als we daar om zo laat niet zouden zijn, zou de bus gewoon zonder ons vertrekken. Zo we waren daar om 7.45 uur. Onze klas was in 2 groepen verdeeld. De ene groep ging met de schoolbus, de andere groep moest met de Turistbus. Wij gingen met de Turistbus Vanaf Sylvies huis gingen we met de fiets naar het Centraal Station. Ik kon een fiets lenen van haar school voor een week!!! De busreis duurde ongeveer 2 en een half uur.

Toen we in Stockholm aankwamen, kon ik ongeveer 5 foto´s maken.... en toen was mijn camera leeg. Such a bummer!!!! Zie je, daar ga ik alweer met mijn Engels!
Van Sylvie mocht ik haar camera lenen om foto´s te maken, maar dat is toch anders. Gelukkig had ik mijn mobiel mee waar ik foto´s mee kon maken. Dat heb ik toen maar gedaan, maar dat worden niet zulke mooie foto´s!! Tijd voor een Smartphone?? Nee hoor, grapje!!

De mensen die met de Tusristbus waren gekomen, waren op een andere plek uitgestapt dan de mensen die met de schoolbus waren gekomen. Ook was de Turistbus veel eerder in Stockholm dan de schoolbus. Wij mochten alvast de route lopen die we hadden gekregen toen we net de bus uit waren gestapt. Het eerste wat we gingen zien was het Vasamuseum. Vasa is een groot schip dat is gezonken, ongeveer 20 minuten varen van de kant, in 1628. Door bijzondere redenen is de hele boot intact gebleven en uit de zee gehaald, ongeveer 400 jaar later!! We gingen daar een film zien over hoe ze het schip hebben opgegraven en daarna kregen we een uitleg van een half uur. We waren daar vanaf 12.00 uur tot 15.00 uur.

Na de `interressante` informatie over een schip, hadden we vrije tijd en mochten we tot 18.00 uur in Stockholm rondlopen. Dat was natuurlijk het leukste deel van de tour. Om ongeveer 17.00 uur gingen we wat eten bij MCDONALD`S!!!! Daarna snel naar de bus om nog in te stappen. Gelukkig waren we net op tijd!

Thuis heb ik eerst wat gegeten: Pitti panna ( wij noemen het gewoon rösti ofzo thuis, het is gewoon aardappel in stukjes gesneden en dat in de pan gooien om het te bakken. Waarom ze het zo´n moeilijke naam moeten geven??....), rooie bietjes (mmmm lekker , ugguh ugguh:( ) paprika (rauw), tomaat (rauw ), komkommer (rauw haha) en mayonaise. Nu ben ik voetbal aan het kijken en aan het bloggen. Voetbal gaat niet zo goed. Op dit moment staat het 3-2 voor Zweden!!!

Vandaag doe ik ff geen foto´s. Sorry! Foto´s op het blog zetten duurt zo verschrikkelijk lang!! En het is nu al 22.00 uur. Misschien morgen!!

Morgen moet ik weer praten over de workshops die we gaan geven als de uitwisselingsstudenten in Nederland komen. Ook gaan we iets van floorball doen ofzo.
Vertel ik morgen wel!!

E

1 opmerking:

  1. Idd fijn, zo'n koortsblaar! -.- Hopelijk hebben jullie daar beter weer dan hier...... Enne, oma b is hier druk Ned. aan het aanmoedigen!!!
    Heel veel plezier morgen met floorball(?)
    xxxhbs

    BeantwoordenVerwijderen