donderdag 5 augustus 2010

laatste dag Pangandaran.

Zo luitjes.

Een redelijk vroeg blog deze keer want we krijgen het druk na het diner. Vanmorgen om ongveer 07.00 uur eruit. We waren wakker en het hoosde. Hujan Lagi of te wel: het regnt verd.........e. Dat deed het 's nachts ook wel maar toen hadden we er geen last van.
Ontbeten en kaartjes op de post gedaan. Daarna maar weer kolonisten in afwachting van een rust moment van Pluvius. Die kwam na de lunch zodat de zwemkleding werd aangetrokken en op naar het strand. Daar een kapal laut (boot) gehuurd en naar de overkant van het schiereiland gevaren. Op de heenreis zagen we allemaal bootjes liggen dus we dachten dat het er wel druk zou zijn. Niet dus. Het waren vissers die hier zo'n 9 dagen op zee naar grote garnalen (udang) lagen te vissen. Eten en slapen op de boot.
Nadat we voorzien waren van (van boven naar beneden) duikbril en snorkel;, zwemvest, en zwemvliezen hupsakee, te water. We waren dus de enigen. En dat was niet zo raar want de zee ging zo te keer dat je zo weer het strand opgesmakt werd. Keihard werken om in zee te komen en toen je er eenmaal was, was er niets te zien. Wel vreeeeeselijk hard zwemmen om niet af te drijven en in ieder geval op dezelfde plek te blijven.
Na een minuut of twintig gaf S een kreet en schreeuwde:"Bloed". Bleek dat ze haar voet had opengehaald aan het koraal. Eruit dus.
E. en H. gingen nog even door maar een grote golf maakte er ook voor ons een einde aan. Bats, daar lagen we op het strand met van boven naar beneden: zwemvliezen, snorkel, bril en zwemvest. Die zat gelukkig met verscheidene touwtjes aan ons vast.
S. kreeg een medische behandeling met een bolletje die uit de boom werd geplukt en leeg geknepen werd op haar bloedende voet Het bloeden hield direct op en het prikte een beetje. Snee viel mee. 4 cm lang en 2 mm diep. (voet kan blijven zitten).
Straks ons laatste avondmaal in Pandangaran en morgen naar Yogyakarta. Bus en trein geregeld.Groet'n en tot de volgende keer.


HBES

Geen opmerkingen:

Een reactie posten