woensdag 11 augustus 2010

reis Bromo

Zo luitjes,

Om 8.30 vertrokken we met een mini-bus richting Malang/Probolinggo. We dachten dat we een airco busje hadden, maar dat werd arko. Om 21.00 uur kwamen we aan in een plaatsje waar we gingen overnachten.Om 3.00 uur (!!!!) werden we gewekt en om 3.30 uur vertrokken we met een Jeep richting de Bromo. We hebben nog nooit zo'n lange file Jeeps gezien.We hadden uitzicht vanaf een andere berg warvan we niet zo snel op de naam kunnen komen. Er zaten een heleboel aaaa's in en het begon met een P. We stonden daar met minstens duizend andere mensen die allemaal een blauw schermpje in de handen hadden. Dat gaf zoveel licht dat je de zon amper kon zien opkomen. Nee hoor, 't was prachtig. Daar vandaan, nadat de zon goed te zien was, snel weer in de jeep en hupsakee naar de Bromo zelf. Die, met al zijn traptreden beklommen en in de krater gekeken. Hij stoomde wel maar spuwde niet. Berg op en berg af werden we constant ondersteboven gelopen door stinkende paardjes die luie toeristen aan het vervoeren waren. De stok en de zweep werden niet geschuwd om de grootst mogelijke dikkerds naar boven te zeulen.
Met de jeep weer terug naar het hotel. Daar een licht ontbijt genoten om vervolgens met een overvolle minibus (zonder AC) nar Probolinggo te rijden. Daar tot 13.45 uur gewacht tot de big bus kwam die ons naar Denpassar (Bali) zou brengen.
Een inmense reis die duurde tot 23.30 uur. Gesloopt als we waren stortten we oververmoeid in een taxi die ons naar een reeds gereserveerd hotel bracht.
De klok een uur vooruit gezet (wat gaat de tijd toch snel, he?) en plat. Heb niet meer gemerkt dat we de ogen dicht gedaan hebben.Groet'n en tot de volgende keer

HBes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten