woensdag 25 juli 2018

21/7 bis 25/7 .......Dit is geen vakantie......maar werk!!!!!!

Grüß Got luitjes

Daar is ie dan. Het eerste blog van onze vakantie 2018.
Al vijf dagen onderweg en nu pas tijd om een verslag te maken. Het was werken de afgelopen dagen hoor. Zaterdag op een gepaste tijd vertrokken met de hele HBES clan aan boord. Eempjes noar Stuttgart knapp'n, tent opbloaz'n, schnitzels as deurmatt'n mit pommes en din plat.
Dat was de bedoeling. Nou, dat werd wel eventjes anders. Stau op stau en wegopbreking na wegopbreking was ons lot zodat we viel später op de camping aankwamen dan gepland. Wel nog wat gegeten en daarna plat.
De volgende dag vroeg eruit, 06.30 uur, om naar de Formel Eins te gaan op de Hockenheimring.
B achtergelaten, want er moet toch iemand op de spullen passen nietwaar?
Na ongeveer ander half uur werden we naar parkplatz 20 gedirigeerd waar we de auto kwijt konden op een pas geoogste korenakker.
Met de bus nog 13 minuten rijden en daar stonden we bij de ingang van de camping. Hoewel er regen voorspelt was, bleek het heerlijk weer te zijn.Niet dat we dachten dat we de enigen zouden zijn in oranje maar dat er zoveel zouden zijn: wel12000 Nederlanders maar liefst. 
Tijdens het volkslied kleurde de tribune in die Deutsche Fahne. Mooi gezicht man


Natuurlijk werd de start nog even geoefend vanuit de pitstraat


En daarna ging het spektakel los. Een mooie race met een paar ronden voor het einde een klein stoevertje wat Vettel nekte, maar Max ook. Deed een bandenwissel te veel waardoor hij 4e werd. Klasse hoor.
Nadat de race afgevlagd was, met Hamilton op een, brak een enorm noodweer los en stond alles en iedereen binnen een paar minuten blank.

Onmiddellijk stond ook al het verkeer vast met als gevolg dat we besloten om te voet terug te gaan naar P20.
40 minuten in de regen, maar dat gaf niet, we waren immers toch al klets .... en nat ook.
In een lange file terug naar de camping waar we moe, nat en met veel verhalen terug kwamen bij de bewaakster van onze rijkdommen. Die had gelukkig goed weer gehad.
De volgende morgen weer vroeg op want E en S moesten weer terug nach Hause mit dem Zug.
Vanuit Stuttgart met de internationale trein zouden ze omstreeks 18.00 uur weer in de verschillende huizen zijn. Hun reis verliep voorspoedig, nadat ze direct de eerste trein al gemist hadden, maar dat maakte op de hele dag niets uit. Tijdverlies werd weer ingehaald bij een verplichte overstap.
HenB besloten ook om te vertrekken dus werd de tent afgebroken en ook zij zouden, volgens planning om 18.00 uur in Obervellach, Oostenrijk, aankomen.
Nou dat werd wel eem later. Stau...stau.... En nog eens stau......... .

20.00 uur op de camping Flaschenberg, dus tent op zetten.

Stond ie bijna rechtop, komt Joseph, de campingbaas eraan en zegt dat het hem erg spijt maar dat hij net zag dat dit eigenlijk een gereserveerde plek was.
De nacht over bleven we staan en de volgende dag, gister dus, de hele prut weer afgebroken en 50 meter verder op weer neergezet. Het zij zo........maar Grrrrrüß Gott hoorde ons brommen.
Daarna het gebruikele patroon. Omgeving een beetje verkennen, beetje eten enz.
Kom je zowaar nog een hapje tegen voor op de skottelbraai maar hij was niet alleen ons, maar ook een auto te snel af zodat de braderij nog even uitgesteld kon worden.


Tot zover onze belevenissen van de afgelopen vijf dagen. Tot besluit nog eem een sfeerplaatje vanaf de plek waar we staan

Mooi hè?

Tsjüß HB.


1 opmerking: