donderdag 26 juli 2018

Puf dag. En wat voor een.

Grüß Gott luitjes.

Hadden we gisteren een rust en voorbereidingsdag, nou vandaag hadden we een puf dag. Op aanraden van de halve camping,  allemaal grijze permanentjes Nederlanders, hebben we twee "Kärntencarten" gekauft. Kann man billig überal ein. Nou dat wilden we wel. Kaart is twee week geldig en met drie excursies heb je hem er al weer uit. Wel een beetje goed plannen natuurlijk, hè?
Wat we zeker moesten zien was de Mölltaler gletscher.

Met de gletscherexpress ben je in 8 minuten op 2200 boven NAP. Das snel hoor.


Zoals je ziet beweegt de foto nog steeds.

Daarna overstappen in een ski gondel die je nog een paar honderd meter omhoog brengt


(Ook snel....gondel staat er net niet op.....)

Tot dat je met de voeten op de gletscher staat en met verbazing staat te kijken dat de Oostenrijkse skiploeg daar volop aan het trainen is.


Ook die gaan zo snel dat ik er nog drie kon " vangen"


Zoals je ziet, een groot skigebied. ( dat rijmt en het is nog maar juli)

Het hele stuk van het eindpunt van de skigondel, tot aan het midden station met de gletscherexspress, weer terug gelopen. Mooi weer, 8 graden in de plus en af en toe een zonnetje, zorgde er voor dat je net een bezwete rug kreeg. Hoe heerlijk is dat, gewoon 8 graden +.
Nog eem een steenmannetje gebouwd .....


Van het uitzicht genoten ( krijg je nooit genoeg van),


en een voetjesfoto gemaakt bij de "Edelpaars"


Moe en voldaan, met ietwat zere voeten van het snelle tempo, in de auto gekropen en het boekje met excursies erbij gepakt. Het was tenslotte nog maar 12.30 uur en we hadden de hele dag nog.

Besloten werd om naar de Groppensteinschlucht te gaan.
Gelegen, midden in het Mölltal, ligt een ravijn met diverse watervallen. In dit ravijn is een wandelroute aangelegd die al sinds de eeuwigheid wordt gebruikt. De folder spreekt van " spektakuläre Steg-und Brückenconstrutionen bieten hautnahesSchluchterlebnis".
Is ook zo, en zeker als je net een halve berg bent afgelopen en de zon inmiddels weer volop schijnt.


Goh, wat hadden wij een lol toen we weer moesten klimmen en klauteren over "rots-zooi", natte zandpaden en met wortels en boomstronken vergeven paadjes.

Maar ook, eerlijk zijn, hele mooie uitzichten, verkoelende watervalletjes, prachtige brugconstructies en mooie vergezichten.

                                          Toch?

Nadat we op de parkeerplaats onze wandelschoenen en sokken hadden uitgedaan, t shirts hadden uitgewrongen, liters water naar binnen hadden gewerkt, keken we elkaar aan en zeiden bijna tegelijk....
" morgen rustdag".

Onderweg nog eem boodschappen gedaan, daarna een Fietser naar binnengewerkt, eten gekookt en nu bij een kopje koffie "mèt" het blog in elkaar geslagen. 
Straks nog eem het dorp in, en dan zie ik het er van komen dat we ausgepuft sind en van het blog nichts meer zu recht kommt.

Of zoals een Oostenrijks filosoof bij het begin van de jaartelling zei:

"als de drank is in de man en in de vrouw, staan de bloglezers in de kou" .

Tsjüß
HB (want E en S zijn ja niet mee). Rijmt ook:)


         1 opmerking:

  1. Inderdaad een pufdag, maar wel een afwisselende. Mooie foto’s. Die gletscher....mooi. Koffie mèt meer dan verdiend HB.

    BeantwoordenVerwijderen