vrijdag 2 juni 2017

Drie eilanden tour

Kalimera luitjes.

Vanmorgen op tijd onder het dekbed vandaan want het gezelschap gaat op cruise. Jawel we doen niet minder. Drie eilanden worden bezocht, onderweg een lunch en ook nog eem zwemmen.
Ben je wel eem een hele dag mee onder de pannen.
Na het ontbijtbuffet geplunderd te hebben werden we afgehaald door een grote bus. 


Door het hotel werden we allemaal nog voorzien van een koud flesje water. Lekker. In de haven aangekomen , ( 8) minuten rijden, werden we ontvangen door een stel woest uitziende matrozen van de " captain Hook " . Een boot die niet misstaan zou hebben op de set van Pirats off the Carribian. Onze mensen werden liefdevol ontvangen en begeleidt door deze verweerde mannen en iedereen kreeg een mooi plekje aan boord van het schip. 


Als eerste werd het eiland Pserimos bezocht. 

                                   Dit is niet sponchebob maar sponchkop

Een klein eiland in de Egeische zee die leeft van het toerisme. Souvenirstalletjes en koffie werden door ons bezocht en genuttigd waarna we na een uurtje Vertrokken naar het grootste eiland van de drie: Kalymnos. Daar hadden we meer tijd om over het eiland te lopen. Dit eiland is vooral bekend vanwege de sponsindustrie. Een compleet museum met een dame die uitermate enthousiast vertelde over de sponsen " industrie". Natuurlijk kon je die sponsen ook kopen maar je snapt het al........Een beetje overpriced natuurlijk. Zo goed gaat het immers ook nog niet met de Grieken.Daarna bij terugkomst werden we door de piraten verrast op een heerlijke souvlaki met rauwkost en een broodje. Tijdens het varen naar eiland drie, genaamd Plati, zaten we hier heerlijk van te smullen. 
Voor het eiland gingen we voor anker waar we de gelegenheid kregen om te gaan zwemmen.
Ook gedaan. Zout, niet te koud maar nog steeds geen hobby. Bij ons sprongen B en M van het bovenste dek van de boot zo in het water. Respect maar gekkenwerk naar mijn idee.


 Ik zelf ben meer van de dikke teen erin, nog een keer de dikke teen er in en daarna in een tijdsbestek van tien minuten ongeveer het hele lijf tot het hoofd er in.
Wel lekker hoor. 


Ongeveer om 18.00 uur waren we weer thuis en om 19.00 uur aan het buffet.
Om 20.00 uur zaten we met ons allen weer in de lobby van het hotel om met 23 man/ vrouw in 7 taxi's naar het centrum van Kos te rijden. 


Daar lekker alle souvenirwinkeltjes voorverkend en geterrast.
Heerlijk ontspannend na zo'n drukke dag.                                                                         Taxistandplaats


Ook met dezelfde hoeveelheid taxis naar het hotel waarbij het in de naast gelegen bar toch nog later werd dan gepland. Maar ja, wat geeft het. Morgen rustdag immers.

Oh ja, twee jarigen gefeliciteerd. R en G. Nogmaals van harte.

Kalinacht

H

2 opmerkingen:

  1. Van niemand het hoofd boven water hoeven houden?
    Leuke boottrip hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Druk, druk druk dus. Die kroegbaas is vast heel aardig tegen jullie. ��

    BeantwoordenVerwijderen