vrijdag 3 augustus 2018

Pufdag........... in herhaling

Grüß Gott luitjes

Weer een pufdag zogezegd. En " in herhaling"  slaat op datgene wat we vandaag gedaan hebben maar ook al eerder, maar nu op een andere locatie.
Het verhaal is dus bekend maar de plaatjes niet, daarom......


We waren niet de enigen... Wachttijd ongeveer een half uur....Helemaal omhoog met de kabelbaan. Moesten op twee derde overstappen in een andere gondel maar dan zit je ook direct op 2140 m hoogte
En we vlogen over de rivier de Drau, die we dus maar de Grau gedoopt hebben.
 Eenmaal boven een heerlijke, goed gevulde gulashsuppe soldaat gemaakt.


Vandaar werd ook geparasailed. Duurde van eeuwigheid tot amen voordat de wind zo gunstig was dat men kon vertrekken. Toch wel een imposant gezicht hoor als de mensen de wind in het zeil hebben, naar beneden lopen en daarna al zwevend naar beneden gaan.


Daarna met een goed gevulde pokkel naar het middeldalstation op 1600 m gelopen waarbij onderweg goed gezorgd wordt voor de dorstige mens.


" koehoel, helder water........."

Onder aan de  berg maar weer een bootje gehuurd en ons over de "Millstättersee" laten varen.


Met daarbij het uitzicht over de meest mooie huizen en huisjes natuurlijk. Eenmaal weer aan land wilden we de plaats Spittal  bezoeken, maar daar waar heel Nederland om water zit te springen kregen wij een bult water op ons dak die wel vanuit de onderkant van een trechter leek te komen.
Het water liep zo de auto in via de op het dak gemonteerde steunen van de dakkoffer.
Morgen maar eem naar kijken. 
Spittal maar even overgeslagen dus.
Door een geweldig onweer naar de tent gereden waar het gelukkig droog was.
Tosti als avondmaal en daarna onze vaste tippel naar het dorp. Niet voor een fietser deze keer maar een heerlijke cappuccino.
Overigens, wel even een half uur heen en een half uur terug hoor. Wat "bewegings" betreft komen we deze vakantie niet te kort.
Morgenvroeg is in datzelfde dorp een boerenmarkt. Moar eem kiek'n wat 't wordt.

Tsjüß.

HB. (oh ja E en S zijn ja niet mee)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten