vrijdag 3 juni 2016

Thuis.

Hola luitjes.

We zijn weer thuis. Heelhuids en zonder problemen.
De lange dag begon gisteren met uitslapen. Nou ja, .....uitslapen? De bonzer stond om half acht op de drempel met de vraag wat er met zijn koffer moest gebeuren. Met het antwoord, " dat komt later wel" nam hij tot mijn verbazing genoegen en droop af.
Voor de laatste keer een bakje dompelaar en daarna naar de ontbijtdis. Aan tafel werd de dag  met ons vieren voorbesproken en gegeten.
Na het ontbijt begonnen we met het onruimen van de kamers. Geen medereiziger vertrok zonder eerst de kamer geinspecteerd te hebben. Daarna de koffer in het kofferruim van het hotel brengen en bij L. afmelden. Die verzorgde daarna dat betrokken uitgechecked werd. Een vloeiende operatie die met lachende gezichten uitgevoerd werd.
Royaal voor twaalf uur was iedereen uit de kamer en de administratie voor elkaar. 
In de bloedhete zon werd daarna door de groep een bezoek gebracht aan een marktje om de hoek. De laatste souvenirs werden ingeslagen en vervolgens door naar het lunchcafe "de rode garnaal"  die, zoals jullie inmiddels weten, eigenlijk een kreeft is.
Om kwart over vier stopte er een prachtige bus die ons naar het vliegveld bracht.  Omdat we royaal op tijd waren hadden we alle tijd om op ons gemak in te checken. Waarom L opeens H was weten we niet maar het had wel tot gevolg dat beide mannen een speciale route door het vliegveld moesten lopen om hun identiteit weer bij de juiste persoon te krijgen.
Schrijver dezes had zijn zakmes nog in de wandelrugzak zitten. Die werd er prompt door de scanner uitgehaald. Direct werd ook nog maar eem een explosiefonderzoek gedaan aan het lijf. Je ben tenslotte direct terrorist als je met een zwitsers zakmes ( precies, zo'n mooie rooie) betrapt word. Zakmes ingenomen en verder lopen. ( vaderdag cadeau straks?).
In de wachtruimte kregen we te  lezen dat het vliegtuig een uur vertraging had. Maakte voor de sfeer niet uit. Plezier voor twee met onze medepassagiers. Iedereen heeft voor ons een vriendelijk woord. Andersom natuurlijk ook.
Het signaal om te boarden was duidelijk en in een ommezien zaten we in de boeing 737-800.
Hapje, drankje, klein tukje, foto's terug kijken en.....toch nog de zonsondergang gezien.
Op Schiphol hadden we door de rode bandjes truc zo de koffers weer in ons bezit en de chauffeur van Drenthetours had al door gegeven dat hij buiten stond te wachten.
Via " de Lichtmis" waar L werd gedropt ging het naar Hoogeveen, Emmen en Assen.. Overal het zelfde beeld. Blije ophalers en blije vakantiegangers. Veel bedankjes ( hoeft niet). S nog eem thuis afgezet want hij werd niet afgehaald. Daarna L naar huis gebracht zodat we , BenH , om een uur of halfzes weer thuis waren.

Kort samengevat komt het hier op neer dat we er met ons allen een geweldige vakantie van hebben gemaakt. Deelnemers en begeleiders. Geen problemen met gezondheid. Geen "dingetjes" die ons dwars gezeten hebben. Het hotel was een uitstekende uitvalsbasis met heerlijke kamers en dito maaltijden. Mooie excusies, heerlijke lunches en veel zon en lekker weer met alkes wat daar bij hoort.
Dit was niet gelukt zonder de voorbereiding van de thuisblijvers.
Blij dat ik deelgenoot mocht zijn van dit evenement en daarvoor iedereen "BEDANKT"

H1 opmerking:

  1. H, ik heb genoten van je verhalen, belevenissen en opmerkingen. Kan zo geen beeld erbij plaatsen, maar hierbij nomineer ik H voor de Pulitzer prijs!

    BeantwoordenVerwijderen